«Труба» кличе!

15.05.2009

Учора Віктор Ющенко підписав указ про невідкладність заходів щодо реалізації проекту Європейсько–Азіатського транспортного коридору, який мають запускати на базі нафтопроводу «Одеса—Броди». «Трубу», яка з’єднує порт із західноукраїнською ділянкою, передбачається запустити в аверсному режимі — на Європу. Про це на брифінгу розповів уповноважений Президента з питань міжнародної енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

Іншим указом глава держави доручив пришвидшити реалізацію Брюссельських домовленостей щодо модернізації газотранспортної системи. Зокрема, Ющенко доручив утворити робочу групу, яка має здійснювати моніторинг модернізації, а також щоквартально має надавати Президентові «узагальнену інформацію про виконання цих заходів та пропозицій щодо вдосконалення відповідної роботи».

Також глава держави доручив Кабінету Міністрів у місячний термін затвердити заходи з реалізації заяви, підписаної Україною та Євросоюзом щодо ГТС. До кінця року уряд повинен затвердити техніко–економічне обґрунтування та уточнення кошторисів на реалізацію проектів.