Книжка — друг дитини

Книжка — друг дитини

«Цього року в програмі Форуму з’явилося більше забав для дітей», — дитяча письменниця Зірка Мензатюк гортає графік роботи ярмарку 7—9 травня. Серед заходів — презентації і її книжок, щоправда, не новинок: деякі видавництва гальмують із продукуванням свіжих видань через економічні причини. Проте відсутність великої кількості книжкових прем’єр змусила організаторів і видавців вигадувати, яким чином привернути увагу читачів. Для цього проводили зустрічі–тандеми письменників із художниками, спеціалізовані майстер–класи (наприклад, майстер–класи з анімації, книжкової графіки, пап’є–маше, акторської майстерності).
Особливим пунктом у програмі Форуму, що вже став його родзинкою, є зустрічі дітей із зірками: цього разу з дітьми спілкувалися Святослав Вакарчук, Роман Віктюк, Міка Ньютон і Віталій Козловський. Вакарчук читав дітям поезію Богдана–Ігоря Антонича та спонукав їх читати власні вірші. Діти ж, а це були переможці конкурсу «Найкращий читач України–2009», перед поп–зіркою не застидалися, і дехто представив справді сильні рядки своєї поезії. Роман Віктюк несподівано (як для автора цих рядків) став улюбленцем дитячої й підліткової аудиторії. Як дідуся Леніна із відомих репродукцій, обступили вони Романа Григоровича і спілкувалися з ним на тему Ющенка, театру та Чорнобиля (детальніше, а також інтерв’ю з режисером читайте у найближчих номерах).

Їхня перша дитяча книжка

Їхня перша дитяча книжка

«А яка у вас була улюблена дитяча книжка?» — це запитання від серйозного чоловіка чиновничого типу застало мене зненацька. Серйозна прес–конференція, на сцені виступає його керівник, а він думає про свої перші казки і цікавиться моїми. Ось тоді і закрутилося у голові: але ж перша дитяча книжка не менш серйозна справа, ніж теперішня доросла робота! Отже, на яких книжках росли відомі публічні українці? «УМ» опитала деяких відвідувачів львівського «Форуму видавців — дітям».

Всі статті рубрики