Кеті темряви не боїться

13.05.2009
Кеті темряви не боїться

Кеті Холмс.

Попри те, що після одруження Кеті Холмс із Томом Крузом на її акторській кар’єрі багато хто ставив хрест (мовляв, авторитарний чоловік не потерпить конкуренції й перетворить жінку на домогосподарку), молода дружина і мама кидати роботу не збирається. Навіть навпаки — що старшою стає їхня з Крузом донечка Сурі, якій у квітні виповнилося три роки, то більше Кейт працює. Після трирічної перерви минулого року на екрани вийшов фільм за її участю «Шалені гроші», кілька тижнів тому завершилися зйомки чергової стрічки — The Extra Man. Окрім того, 30–річна актриса зіграла свою першу роль у театрі — у п’єсі Артура Міллера «Всі мої сини» на Бродвеї. А тепер ще й підписала контракт на зйомки у трилері «Не бійся темряви», який стартує влітку в Мельбурні.

В основу сценарію Гільєрмо дель Торо (режисер «Лабіринту Фавна») у співавторстві з Меттью Робінсом покладено однойменний телевізійний фільм 1973 року. Головна героїня разом із батьком та його подругою переїздить у великий старий будинок. І незабаром виявляє, що в ньому просто кишить страхіттями й загадковими істотами.

Режисером стрічки буде протеже дель Торо — Трой Ніксі, для якого цей фільм стане режисерським дебютом у широкоформатному кіно. Раніше Трой був відомий як ілюстратор коміксів, а в 2007 році на кінофестивалі у Торонто продемонстрував свою короткометражну стрічку Latchkey’s Lament — суміш комп’ютерної анімації й художнього кіно. Саме тоді талановитого новачка й помітив Гільєрмо дель Торо, він давно шукав режисера, здатного втілити на екрані його сценарій. Самому мексиканцю зараз не до трилерів, оскільки він готується до зйомок фільмів «Хобіт» і «Хобіт–2», сценарії до яких також написав власноруч.