Вибухівка від «червоних дияволів»

07.05.2009
Вибухівка від «червоних дияволів»

Героєм матчу «Арсенал» — «МЮ» став Кріштіано Роналдо. (Фото Рейтер.)

Інтрига в цьому матчі була знята ще в перші десять хвилин. Швидкі голи південнокорейця Пак Джи Суна та португальця Кріштіано Роналдо поховали всі сподівання «Арсенала» на фінал — а вони були навіть після невиразної гри тижневої давності на манчестерському «Олд Траффорді». Тоді «канонірів» кілька разів рятував голкіпер Мануель Алмунія. Однак на домашньому «Емірейтс стейдіум» удача відвернулася від іспанця.

«Арсенальці» не могли розраховувати на росіянина Андрія Аршавіна, який став справжнім лідером клубу в англійській прем’єр–лізі, але в цьому сезоні вже заграний у єврокубках за «Зеніт». Натомість після ушкодження відновився голландець Робін ван Персі.

У «манкуніанців» своєрідною проблемою могло стати чергове сезонне загострення в Кріштіано Роналдо, яке полягає в неймовірному бажанні португальця переїхати до мадридського «Реалу». З іншого боку, потрібно показувати себе в усій красі перед потенційними покупцями, і «Піжон» у вівторок із цим завданням впорався блискуче: двічі забив та віддав гольову передачу.

Перший гол виявився курйозним: Роналдо віддавав прострільну передачу з лівого флангу до воріт Алмунії, де м’яч, здавалося б, мав перехопити 19–річний захисник господарів Кірон Гіббс. І тут оборонець, який більше просиджує в запасі, просто впав. Підхопити м’яч і реалізувати момент для Пак Джи Суна було справою техніки. Ще за три хвилини уже сам Кріштіано розкішно пробив штрафний метрів із 35 — Алмунія зловив не м’яча, а ґаву. Обличчя тренера «Арсеналу» Арсена Венгера стало темнішим за хмари над Лондоном. Вибуховий початок обіцяв повний розгром, ще й поліція в одному з секторів стадіону влаштувала евакуацію глядачів і шукала вибухівку. Але надалі минулося — і на трибунах, і на полі. Після перерви команди обмінялися голами, причому господарі забили з пенальті після вилучення Даррена Флетчера за фол останньої надії.

«Манчестер юнайтед» учетверте вийшов до фіналу Ліги чемпіонів. Цікаво, що всі три попередні вирішальні матчі цього турніру команда Алекса Фергюссона незмінно записувала до свого активу.

«Це найсумніший день у моїй кар’єрі. Уболівальники очікували від нас більшого, а ми підвели їх сподівання», — Арсен Венгер після фінального свистка перебував не в найкращому стані. «Арсенал» може помститися «МЮ» за прикру поразку вже 16 травня, коли зіграє з «червоними дияволами» у рамках чемпіонату Англії. Шанси на перемогу у внутрішній першості «каноніри» вже втратили, але можуть позбавити чемпіонства і принципового опонента.

А у фіналі ЛЧ цілком могло скластися ще одне англійське дербі, адже «Челсі» вчора пізно ввечері приймав «Барселону» після гостьових 0:0...

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу (повторий матч). Результат вівторка:

«Арсенал» (Англія) — «Манчестер юн.» (Англія) — 1:3 (ван Персі, 76 (пен.) — Пак Джи Сун, 8; К. Роналдо, 11, 61; вилучення: Флетчер, 75 («М»); перший матч — 0:1).