Посуха в Каталонії

30.04.2009
Посуха в Каталонії

Черговий політ Петра Чеха рятує ворота «Челсі». (Фото Рейтер.)

Перший півфінал Су­перліги відверто розчарував. Нуднішими бувають хіба що такі поєдинки, коли змагаються відверто слабкі опоненти без особливого вміння атакувати. У столиці Каталонії позавчора було щось схоже: одна команда — «Барселона», постійно тиснула на гостьові ворота, тоді як друга — «Челсі», без докорів сумління «закрилася».

Навряд чи такі дії суперників потішили майже 100 тисяч глядачів, які зібралися на стадіоні «Кам Ноу», та ще мільйони біля телевізорів. Хоча стартовий натиск «синьо–гранатових» дозволяв сподіватися, що принайм­ні один м’яч господарі таки заб’ють. Їхній напад, який «наклепав» у внутрішньому чемпіонаті вже 94 голи, постійно тримав у напрузі захист британців, послаблений дискваліфікацією Ешлі Коула. Каталонці володіли м’ячем 65 відсотків ігрового часу, однак Тьєрі Анрі й Самуелю Ето’О так і не вдалося пробити Петра Чеха.

Іноді складалося враження, що в «Челсі» взагалі захищалися всі 11 гравців, і навіть єдиний номінальний нападник Дідьє Дрогба частіше маячив біля власного штрафного майданчика, ніж на половині поля господарів. Найкращим гравцем серед підопічних Гуса Хіддінка однозначно можна назвати чеського голкіпера, адже Петр відбив усі шість ударів у площину його воріт. Загалом же в «Барселони» нарахували дюжину «пострілів» у бік рамки.

Лондонці відзначились тільки одним ударом у площину, але саме він міг принести їм перемогу. Рафаель Маркес невдало відкидав м’яч партнерові перед власним штрафним майданчиком, на перехопленні зіграв Дідьє Дрогба, однак вихід сам на сам із Віктором Вальдесом «запоров».

«Якщо поглянути на те, яких результатів останнім часом добивалася «Барселона», то ми задоволені рахунком. Каталонці не забили на своєму полі, і це плюс для нас», — голландець Хіддінк мислить стратегічно. У «Челсі» буде ще один козир — капітан іспанців Карлес Пуйоль пропускатиме наступний поєдинок через перебір жовтих карток, а ще один, захисник Маркес, — через травму. Хоча заспокоюватися прихильникам «Челсі» рано: на «Стемфорд Брідж» їхні улюбленці чимало пропускають, і чотири м’ячі від «Ліверпуля» у чвертьфіналі це підтверджують.