На колесі фортуни

28.04.2009
На колесі фортуни

Збірна України святкує історичний вихід до еліти світового тенісу.

Виграти матч за місце в І Світовій групі неофіційного командного чемпіонату світу українкам виявилося значно легше, ніж дістатися до самого раунду «плей–оф». І тут не обійшлося без прихильності долі. Спочатку жереб подарував нам у стикових зустрічах далеко не найсильнішого з можливих суперників, а потім збіг обставин узагалі «обеззброїв» Аргентину. За тиждень до поєдинку стало відомо, що відмовилася грати за збірну найкраща південноамериканська тенісистка — Гісела Дулко, котра в рейтингу WTA посідає 34–й рядок. А минулого вівторка на тренуванні травмувала гомілкостоп другий номер аргентинської команди — Бетіна Хосамі (158). Після цього всі козирі виявилися на руках нашої команди.

Щоправда, гостей дещо лякала погода. Температура 14 градусів у поєднанні з хмарністю й сильним вітром не сприяла найкращому настрою. До того ж у капітана збірної України Володимира Богданова з’явилася ще одна проблема. Під час тренування вже на місці майбутніх баталій, у місті Мар–дель–Плата, вивихнула зап’ясток Катерина Бондаренко. Утім для подолання ослаблених суперниць виявилося цілком достатньо класу трьох наших дівчат. Не допомогло господаркам і їхнє улюблене ґрунтове покриття — наші ж теж виросли саме на таких кортах.

Єдиним успіхом «блакитно–білих» був перший сет протистояння, виграний Йоргеліною Краверо у Марії Коритцевої. Однак потім киянка освоїлася й здобула важливу з психологічної точки зору дебютну перемогу. Де–факто вихід України до вісімки найкращих збірних світу оформила Олена Бондаренко, а потім Коритцева й донеччанка Ольга Савчук довели справу до розгрому, давши урок майстерності місцевим юніоркам.

Таким чином наша команда з другої спроби (торік програли італійкам) пробилася до елітної компанії. Перевірити свої сили в І Світовій групі українки зможуть уже наступного року.

 

ТАБЛО

Кубок федерації.

І Світова група. Півфінали:

Чехія — США — 2:3, Італія — Росія — 4:1.

«Плей–оф» за місце в І Світовій групі:

Франція — Словаччина — 3:2, Німеччина — Китай — 3:2, Іспанія — Сербія — 0:4 (п’ятий матч перервано й перенесено), Аргентина — Україна — 0:5 (Краверо — Коритцева — 6:4, 5:7, 2:6; Ірігоен — О. Бондаренко — 3:6, 3:6; Краверо —
О. Бондаренко — 1:6, 2:6; Салют — Савчук — 2:6, 1:6; Ірігоен/Ормаечеа — Коритцева/Савчук — 2:6, 0:6).