Жабу не задушила

23.04.2009

У керівництві німецької автобусної компанії RBO вочевидь не працює жоден захисник тварин. Інакше 46–річну жінку–водія Крістіну Поммерель не лише б не звільнили, а ще й преміювали за вчинок, через який вона втратила роботу. Жінка врятувала життя жабі, котра сиділа на дорозі перед її автобусом. Але замість подяк отримала запис у трудовій книжці.

За словами фрау Поммерель, під час рейсу вона помітила у світлі фар жабку і, щоб не роздавити тварину, різко загальмувала. Увімкнувши аварійні вогні двоповерхового автобуса, водій вийшла з кабіни й перенесла жабу з дороги на узбіччя, після чого вернулася за кермо і рушила далі. Здавалося б, усе правильно, і якась ПЕТА (організація «Люди за етичне поводження з тваринами») мала б за таку турботу вручити жінці медаль. Однак у Німеччині любителі звіряток, певно, в меншості. Котрийсь із пасажирів автобуса написав на шоферку скаргу в управління компанії, і пані Крістіну викликали «на килим» до начальства.

«Вони сказали мені, що я повинна була розчавити жабку, не зупиняючись, — цитує водія сайт «Кореспондент». — Коли я відповіла, що не могла цього зробити, мене звільнили». За словами жінки, яка працювала на RBO впродовж 13 років, вона не шкодує, що вчинила саме так. І це при тому, що за походженням Крістіна — француженка, тож, здавалося б, не надто мала б цінувати жаб’яче життя.