Без капітанів «потонули»

17.04.2009
Без капітанів «потонули»

Кріштіано Роналдо хоч і дружить із гравцями «Порту», м’яч їм забив. (Фото Рейтер.)

На відміну від вівторкових дуелей, де переможців фактично визначили перші чвертьфінальні зустрічі, позавчора суперникам довелося все починати з чистого аркуша, адже їхні побачення минулого тижня завершилися внічию.

Іспанський «Вільяреал» до середи програв лише один матч англійським командам із десяти, але кривдником піренейців три роки тому був саме «Арсенал». При цьому «жовта субмарина» тричі не змогла розпечатати ворота британців. Тенденції збереглися й цього разу — підопічні Мануеля Пеллегріні не пробили воротаря «Арсеналу» поляка Лукаша Фабіанського, «каноніри» знову обіграли «Вільяреал» і продовжили свою безпрограшну єврокубкову серію в рідних стінах до 24 матчів.

Гостей серйозно підкосила відсутність капітана Маркоса Сенни, котрий забив єдиний м’яч своєї команди при першому побаченні суперників, після чого отримав травму на рівному місці. Без капітана «жовті» не змогли створити жодного реального моменту біля воріт господарів, а догравали зустріч узагалі вдесятьох. Уругваєць Егурен занадто палко сперечався з німецьким рефері Штарком стосовно призначення 11–метрового у ворота його команди, за що побачив перед собою другу жовту картку й достроково пішов до роздягальні. А рахунок став 3:0 на користь «Арсеналу».

Більш напруженим вийшов двобій на стадіоні–красені «Драгао» в Порту. Вирвавши нічию в Манчестері тиждень тому, господарі мали підстави сподіватися на вихід до півфіналу, адже ще ніколи в попередніх 11 домашніх матчах з англійськими командами не залишали поле переможеними. Утім уже в дебюті протистояння його долю вирішив влучний постріл здалеку у ворота співвітчизників португальця з «МЮ» Кріштіано Роналдо. Раніше найкращий футболіст світу–2008 захищав кольори «Спортинга», тому докори сумління його не мучили.

«Порту», як і «Вільяреал», мав вирішувати своє завдання без капітана. Хоча, на відміну від Сенни, Лучо позавчора відіграв півгодини, але також залишив поле, послизнувшись на мокрому від дощу газоні без допомоги суперників. Крім того, наставник господарів Жезуальдо Ферейра мусив сте­жити за подіями з трибуни, оскільки отримав дискваліфікацію від УЄФА за свою гарячковість. Упродовж двобою португальці мали непогані нагоди залишити чинного володаря Кубка чемпіонів за бортом турніру, але переможцем став фаворит цієї пари.

Таким чином, Англія продовжує домінувати не євроарені, делегувавши до півфіналів Суперліги аж три свої клуби. Кинути виклик їм може тільки «Барса», яка наприкінці квітня — на початку травня гратиме з «Челсі», тоді як «МЮ» зійдеться з «Арсеналом».

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу (повторні матчі). Результати середи:

«Порту» (Португалія) — «Манчестер юн.» (Англія) — 0:1 (К. Роналдо, 6; перша гра — 2:2).

«Арсенал» (Англія) — «Вільяреал» (Іспанія) — 3:0 (Уолкотт, 10; Адебайор, 60; ван Персі, 69 (пен.); вилучення: Егурен, 67 («В»); 1:1).

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Кубок Росії. 1/4 фіналу. «Спартак» — «Динамо» — 0:3, «Рубін» — «Сибір» — 2:0 (Ребров за казанців не грав).

Після чергової поразки, яка позбавила спартаківців надій на участь у єврокубках, керівництво московського клубу звільнило головного тренера команди — данця Мікаеля Лаудрупа.