Футбол від світання до смеркання через день

16.04.2009

Футбол — гра мільйонів, а грати у футбол можна цілий день. Ба, навіть довше. В Англії встановили новий світовий рекорд за тривалістю футбольного матчу — тепер це досягнення дорівнює аж 36 годинам.

Як повідомляє агенція «Ананова», рекордну зустріч провели команди Брістольської академії та «Лідс беджерз». Поєдинок, що розтягнувся рівно на півтори доби, завершився перемогою футболістів із міста Лідс — 285:255.

Слід відзначити, що в складі кожної команди було заявлено по 18 футболістів — стільки ж, скільки має бути в офіційних футбольних матчах. Єдина відмінність — рекордсмени могли мінятися не раз, а багато разів; при цьому команди грали без жодних перерв, а замінені гравці повинні були лишатися на лавах запасних. На таких умовах кожен футболіст перебував на полі близько 18 годин, а це, погодьтеся, свідчення вражаючої витривалості. Під кінець хлопці в буквальному сенсі просто валилися з ніг.

Унікальний матч проводили в рамках доброчинної акції, метою якої був збір коштів на боротьбу з менінгітом. Одним із рушіїв незвичного змагання виступив легендарний у минулому футболіст «Ліверпуля» і збірної Уельсу Ієн Раш — він у дитинстві сам хворів на менінгіт, а тепер висловив захоплення гравцями обох команд. Благодійному фонду відтак удалося зібрати близько 10 тисяч фунтів стерлінгів.

Попереднє світове досягнення тривалості футбольного матчу належало двом канадським командам, які грали безперервно впродовж 33 годин 36 хвилин.