ХРОНІКА

09.04.2009

Важка атлетика

Українка Наталія Троценко здобула золоту нагороду на чемпіонаті Європи в Бухаресті. У другий день змагань атлетка, яка виступає у ваговій категорії до 53 кг, підняла у сумі 192 кг (87 кг у ривку + 105 кг поштовхом). Таким чином, Наталя вдруге поспіль стала чемпіонкою Європи у цій вазі. «Срібло» й «бронзу» тут виважили туркені Айлін Дасделен та Аміне Білгін, відповідно.

Баскетбол

Суперліга. Відкладений матч 25–го туру. «Пульсар» — «Київ» — 45:55.

Підсумкове становище: «Азов­маш» — 52, «Київ» — 51, «Донецьк» — 47, «Хімік» — 42, «Миколаїв» — 40, «Полтава» — 36, «Пуль­сар» — 35, «Сумихімпром» — 33.

У чвертьфіналі «плей–оф» зустрінуться: «Азовмаш» — «Сумихімпром», «Київ» — «Пуль­сар», «Донецьк» — «Полтава», «Хімік» — «Миколаїв». Перші матчі відбудуться 15–16 квітня.

* * *

Кубок Європи. Фінал. «Лету­вос Рітас» (Литва) — «Хімки» (Росія) — 80:74.

Волейбол

Чемпіонат Європи (U–18). Чвертьфінал. Україна — Бельгія — 0:3.

Українки припинили боротьбу на першості Європи.

Теніс

Українка Марія Коритцева вибула з боротьби на турнірі серії WTA у Понте–Ведра–Біч (США). У першому раунді наша співвітчизниця поступилася німкені Сабіні Лісіцьки — 3:6, 6:7. Не пощастило Марії і в парному розряді: у стартовому колі її союз із росіянкою Аллою Кудрявцевою поступився суто українському дуету сестер Бондаренко — 1:6, 6:7. Ще одна наша тенісистка Ольга Савчук у парі з узбечкою Аманмурадовою поступилася Чан/Галліксон (Тайвань/США) — 7:6, 2:6, 7:10.

Бокс

Поєдинок між чемпіоном світу за версіями IBF та WBO Володимиром Кличком та британцем Девідом Хеєм, призначений на 20 червня, відбудеться в німецькому місті Гельзенкірхен на стадіоні «Фелтінс–Арена». На цій споруді, що вміщає 62 тисячі глядачів, зазвичай проводить домашні матчі футбольний клуб «Шальке». Продаж квитків на великий бокс почнеться 17 квітня, і коштуватимуть вони всього від 24 до 49 євро.

Художня гімнастика

Російська збірна знову їде на київський турнір серії «Гран–прі» «Кубок Дерюгіної» не найсильнішим складом. «У Київ ми відправимо молодих гімнасток. Старшим треба трохи відпочити», — сказала головний тренер команди Росії Ірина Вінер.

Загалом участь у традиційному київському турнірі, який відбудеться 11–12 квітня у Палаці спорту, підтвердили 27 збірних. Через проблеми з суддівством росіянки вже кілька років присилають до нас не найсильніших своїх грацій.