Під кінець пригальмували

07.04.2009
Під кінець пригальмували

Львів’янка Наталія Синишин (у центрі) виборола у Вільнюсі золоту нагороду. (Фото з сайту Міжнародної федерації боротьби.)

Золотою та бронзовою медалями завершили свій виступ на чемпіонаті Європи, який закінчився у Вільнюсі, українські борчині. Останні нагороди для «синьо–жовтих» здобули львів’янка Наталія Синишин (вагова категорія до 55 кг) та сумчанка Світлана Саєнко (72 кг).

Галичанці у фіналі випало змагатися проти білоруської атлетки Олени Філіпової. Перевага Синишин не викликала жодних сумнівів. Менш успішно виступила 26–річна сумчанка, яка поступилася у півфіналі, але реабілітувалася у боротьбі за «бронзу» в сутичці з Маріною Гастль (Австрія). Ще одна нагода взяти третє місце була в Марії Лівач (48 кг), але втішний фінал не приніс їй медалі.

Таким чином, наші дівчата посіли друге загальнокомандне місце, пропустивши вперед тільки росіянок: 49 очок проти 60 у північно–східних сусідів. Третіми фінішували польки. Загалом, у столиці Литви українки завоювали дві золоті, одну срібну та дві бронзові нагороди.

По тому у Вільнюсі змагалися чоловіки–«греко–римляни». Наші борці показали тут нижчі результати, задовольнившись лише двома відзнаками. Спочатку Володимир Шацьких став другим у категорії до 74 кг, програвши тільки Арсенові Джуфалак’яну з Вірменії, а потім Віталій Ліщинський виборов «бронзу» серед 84–кілограмових. У вирішальній сутичці він узяв гору над естонцем Еріком Апсом.