ХРОНІКА

04.04.2009

Стрибки у воду

Українець Ілля Кваша здобув другу медаль чемпіонату Європи в Турині. До «золота» на метровому трампліні спортсмен із Миколаєва додав «срібло» на триметровому, поступившись у фіналі лише росіянину Олександру Доброскоку. Ще один наш співвітчизник Антон Захаров набрав 13–ту суму балів.

У синхронних стрибках із 10–метрової вишки українки Юлія Прокопчук і Аліна Чапленко посіли п’яте місце.

Бокс

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями IBF і WBO, українець Володимир Кличко, і британець Девід Хей нарешті досягли згоди стосовно організації поєдинку. Бій відбудеться не в Лондоні, як очікувалося, а, скоріше за все, в Німеччині, але дату його проведення залишили незмінною — 20 червня.

Плавання

У Запоріжжі завершився другий етап Кубка України. Спортсмени зуміли покращити деякі результати, показані кількома днями раніше на зимовому чемпіонаті країни в Харкові. На дистанціях 100 і 200 м брасом знову тріумфував кримчанин Ігор Борисик; на 100–метрівці він залишив за спиною уславленого броварчанина Олега Лісогора. На 100 м батерфляєм досвідчений Андрій Сердінов випередив молодого Артема Проня.

У жінок по дві перемоги здобули Дарина Степанюк (50 і 100 м вільним стилем), Ганна Дзеркаль (100 і 200 м брасом) та Любов Король (100 м батерфляєм і 200 м комплексом).

Олімпізм

Україна вже отримала від федерацій зимових видів спорту підтвердження 27 олімпійських ліцензій. До 15 квітня свій список має надати ще й Міжнародна федерація лижного спорту. Очікується, що на Ігри у Ванкувері поїдуть близько 60 наших атлетів.

Двадцять провідних українських спортсменів–«зимовиків» отримуватимуть стипендії за рахунок програм Олімпійської солідарності Міжнародного олімпійського комітету. Ці гранти діятимуть до початку Олімпіади–2010.

Визнання

Експертна комісія Національного олімпійського комітету визнала найкращим спортсменом березня переможницю й срібну призерку чемпіонату Європи, бронзову призерку етапу Кубка світу з біатлону у Ванкувері — Вікторію Семеренко. Її наставника Григорія Шамрая назвали найкращим тренером місяця.

«Формула–1»

Міжнародна федерація автоспорту після повторного слухання справи пілотів «Макларена» Льюїса Хемілтона й «Тойоти» Ярно Труллі вирішила дискваліфікувати британця. З’ясувалося, що під завісу «Гран–прі Австралії» , коли на трасу виїхав пейс–кар, Хемілтон навмисно пропустив італійця на третю позицію, порушивши таким чином хід спортивної боротьби. Відтак третє місце отримав–таки Труллі, а Хемілтон лишився без очок.

Баскетбол

Євроліга УЛЄБ. 1/4 фіналу (четверті матчі серій до трьох перемог). «Сієна» (Італія) — «Па­натинаїкос» (Греція) — 84:91 (серія — 1:3), «Реал» (Іспанія) — «Олімпіакос» (Греція) — 75:78 (1:3), «Тау кераміка» (Іспанія) — «Барселона» (Іспанія) — 63:84 (2:2).