Тренувальні програші

04.04.2009
Тренувальні програші

«Соколи» Сергій Харченко й Дмитро Якушин не поїхали до Ханти–Мансійська, залишившись у таборі збірної України. (Фото з сайту ФХУ.)

Ще у вівторок захисник збірної України Олександр Побєдоносцев в інтерв’ю офіційному сайту «Сокола» говорив, що на чергові поєдинки чвертьфіналу російської вищої ліги у гості до «Югри» клуб поїде в бойовому складі. Проте в останній момент головний тренер і «пернатих», і національної команди Олександр Сеуканд вирішив, що збірна важливіше. Тому на північ Росії до Ханти–Мансійська відправив напівдублюючий склад «Сокола».

Анатолію Степанищеву й Василю Бобровникову виділили 20 хокеїстів, які боролися з основним складом міцної сибірської команди. Утомлені очікуванням в аеропорту «Бориспіль» і восьмигодинним перельотом, наші хлопці не змогли вчинити гідного опору підопічним Сергія Шепелєва. Безнадійно програючи, тренери киян вирішили дати понюхати пороху 18–річному голкіперу Михайлові Балабану, котрий замінив на останньому рубежі Вадима Селіверстова. За 13 хвилин на льоду харківський вихованець пропустив одну шайбу — після першого ж кидка.

Учора, вже після підписання цього номера «УМ» до друку, суперники провели повторну зустріч. Виходячи з реалій, мало вірилося, що гостям удасться зрівняти рахунок у чвертьфінальній серії. Скоріше за все, саме в Тюменській області й закінчився сезон для «Сокола».

Тим часом у Броварах збірна Ук­раїни провела перший контрольний поєдинок перед чемпіонатом світу в першому дивізіоні, що вже за тиждень стартує в польському Торуні. Підсумок двобою з клубом Континентальної хокейної ліги, «Нафтохіміком» із Нижньокамська, навряд чи порадував пана Сеуканда. Українці отримали чудовий урок із дій у нерівних складах. Команда колишнього тренера збірної Росії Володимира Крикунова тричі пробила Костянтина Симчука в більшості й одного разу в меншості.

У складі «синьо–жовтих» дебютували два форварди — Ігор Гонгальський із клубу однієї з нижчих американських ліг та Михайло Ра­децький із «Білого барса». Єдиний гол господарів організували представники КХЛ — Андрій Міхнов і Сергій Варламов. До речі, Міхнов, відрахований із «Лади» начебто через хворобу серця, пройшов у Києві медогляд, який не виявив у форварда проблем зі здоров’ям.

Учора опоненти зійшлися в другому побаченні.

 

ТАБЛО

Товариський матч. Україна — «Нафтохімік» (Росія) — 1:4 (1:2, 0:1, 0:1; Варламов, 14 (більш.) — Арекаєв, 7 (менш.); Аншаков, 12 (більш.); Соколов, 30 (більш.); Телюкін, 55 (більш.)).

* * *

Чемпіонат Росії. Вища ліга. «Плей–оф». 1/4 фіналу (треті матчі серій до трьох перемог). «Югра» — «Сокіл» — 6:2 (1:0, 2:1, 3:1; Малюшкін, 6 (більш.), 48 (більш.); Ярцев, 27; Коробов, 34; Скороходов, 44 (більш.); Дєєв, 50 — Карлов, 39; Яковенко, 49 (більш.); серія — 2:1), «Мечел» — «Дмитров» — 0:8 (0:3), МХК «Крилья совєтов» — «Автомобіліст» — 3:1 (3:0), «Нафтовик» (А) — «Іжсталь» — 3:2 (2:1).

* * *

НХЛ. «Піттсбург» — «Нью–джерсі» — 6:1 (Федотенко «П» — 8.56, 0+1, 1 кидок, «+2»), «Торонто» — «Філадельфія» — 3:2 (Понікаровський «Т» — 16.24, 1 кидок, «0», 2 хв. штр.), «Кароліна» — «Рейнджерз» — 4:2 (Бабчук «К» — 17.24, 3 кидки, «0»).