ХРОНІКА

27.03.2009

Велотрек

Позавчора в польському Прушкові стартував чемпіонат світу з велотреку. Українська збірна прибула на турнір після збору в Мінську в складі 13 спортсменів — десяти чоловіків і трьох жінок. Найкращим результатом «синьо–жовтих» у перший день стало восьме місце Світлани Галюк в індивідуальній гонці переслідування.

Плавання

У харківському олімпійському спортивному центрі «Акварена» триває зимовий чемпіонат України. Турнір є відбірковим до складу збірної на світовий форум, що відбудеться в липні в Римі. Із цього року він став першим етапом запровадженого Кубка країни, а всього впродовж року проведуть шість етапів. Призовий фонд Кубка становить 200 тис. грн.

Найцікавішими за перші два дні виявилися фінали серед чоловіків на дистанції 100 м. У брасистів переможцем став кримчанин Ігор Борисик, тоді як багаторазовий чемпіон світу Олег Лісогор фінішував лише четвертим. У плавців батерфляєм «золото» розділили досвідчений Сергій Бреус і молодий Артем Пронь.

Теніс

На турнірі серії WTA в Маямі (США, хард, призові — 2,25 млн. дол.) киянка Марія Коритцева, подолавши кваліфікацію, в першому колі основної сітки обіграла румунку Сорану Кірстю — 6:2, 6:1. А от Катерина Бондаренко поступилася росіянці Марії Кириленко — 4:6, 6:0, 4:6. Олена Бондаренко вступить у боротьбу з другого раунду.

Хокей

НХЛ. «Піттсбург» — «Калгарі» — 2:0 (Федотенко «П» — 13.03, 2 кидки, «0», 2 хв. штр.), «Кароліна» — «Оттава» — 2:1 (Бабчук «К» — 20.48, 1+0, 3 кидки, «–1»).

Закинувши в третьому періоді в ворота «Сенаторів» вирішальну шайбу (для себе 13–ту в сезоні), український захисник «Ураганів» Антон Бабчук був названий другою зіркою матчу.

Шахи

Після десяти турів престижного турніру в Ніцці (Франція) українці Василь Іванчук і Сергій Карякін посідають шосте (9,5 очка) й десяте (8,5) місця відповідно. Лідирує з 13 пунктами в активі вірменин Левон Аронян.

У заліку «швидких» шахів Карякін і Іванчук перебувають на шостій і сьомій позиціях (лідер — Аронян), а в партіях «наосліп» — на десятій і сьомій відповідно (лідер — норвежець Карлсен).

Бокс

Всесвітня боксерська рада (WBC) назвала свого чемпіона в суперважкій вазі, українця Віталія Кличка, найкращим панчером в історії — тобто спортсменом, який найбільше своїх боїв завершував нокаутом. На рахунку киянина 36 дострокових перемог у 37 виграних поєдинках (97,3%) при двох поразках.

Гандбол

Дві гравчині збірної України виступлять у півфіналі Ліги чемпіонів. Румунський «Олтхім», за який грають наші Регіна Шимкуте й Анастасія Подпалова, на цій стадії зустрінеться з норвезьким «Віборгом». Другу півфінальну пару склали угорський «Дйор» і австрійський «Хіпо». А от словенський «Крім» українки Марини Вергелюк завершив турнір в основному раунді.

Нагадаємо, що Шимкуте взимку залишила «Галичанку» через фінансові проблеми клубу. Подпалова ж пішла з «Мотора» ще влітку через невиконання запоріжанами угод контракту, але клуб півроку не дозволяв капітану збірної працевлаштуватися в Європі.