Не чарівники, але вчаться

27.03.2009
Не чарівники, але вчаться

Роман Дмитренко й Максим Пустозвонов спостерігають за проходом Нандо де Коло. (Фото ФІБА–Європа.)

Дива таки не сталося — віце–чемпіон України не зміг пробитися до квартету найкращих команд Кубка виклику. Але навіть на чужому майданчику у французькому Шоле у завершальному матчі чвертьфінальної серії молоді кияни показали зуби і вчинили гідний спротив досвідченому колективу господарів.

На початку зустрічі підопічні Саші Обрадовича шокували публіку ривком 7:2. Надалі гра нагадувала гойдалки — нікому з суперників не вдавалося відірватися на зручну відстань. Долю путівки до півфіналу вирішили в останні дві хвилини матчу.

Підопічні Ермана Кунтера вели 73:71 і поступово збільшували перевагу, а «вовки» Денис Лукашов і Манучар Маркоїшвілі «стріляли» повз кошик із–за триочкової лінії. У підсумку перемогли баскетболісти «Шоле», хоча найрезультативнішим гравцем двобою став наш капітан Артур Дроздов, добре знайомий з опонентами за виступами в чемпіонаті Франції (форвард шість сезонів відіграв за «По–Ортез»).

Для успіху українській команді забракло досвіду й гідних запасних. Крім іншого, на уколах грав основний центровий В’ячеслав Кравцов, котрий спромігся набрати лише два пункти. Цілком можливо, що перевага господарів під щитами (38 на 26 за підбираннями) й забезпечила їм підсумковий тріумф. Але навіть програвши, «Київ» заслужив на повагу. Сподіватимемося, що керівництво «жовто–зелених» і надалі надаватиме шанс проявити себе українцям, а не робитиме ставку на легіонерів.

«Фінал чотирьох» третього за рангом єврокубка відбудеться 24—26 квітня. На півфінальній стадії зійдуться: «Шоле» — з російським «Тріумфом», італійський «Віртус» — із кіпрським АЕЛом.

 

ТАБЛО

Кубок виклику. 1/4 фіналу (треті матчі серій до двох перемог)

«Шоле» (Франція) — «Київ» (Україна) — 80:74 (14:13, 24:26, 19:16, 23:19; Біобіз (24) — Дроздов (26), Маркоїшвілі (15), Пустозвонов (12), Лукашов (11); серія — 2:1), «Тріумф» (Росія) — «Урал–Грейт» (Росія) — 78:63 (2:1).

* * *

Євроліга УЛЄБ. 1/4 фіналу (перші матчі серій до двох перемог). ЦСКА (Росія) — «Партизан» (Сербія) — 56:47, «Панатинаїкос» (Греція) — «Сієна» (Італія) — 90:85, «Барселона» (Іспанія) — «Тау кераміка» (Іспанія) — 75:84, «Олімпіакос» (Греція) — «Реал» (Іспанія) — 88:79.