Мамо, то ти — тато?

26.03.2009

Скоро словосполучення «вагітний чоловік» нікого не дивуватиме. Після американця Томаса Біті, який 29 червня минулого року народив дівчинку, а тепер знову носить під серцем дитину, у світі вже з’явився другий «татусь–мама». Цього разу відзначився іспанець Рубен Ной Коронадо, який вирішив побити досягнення Біті й виношує одразу двійню.

Щоправда, представники «справжньої» сильної статі поки що можуть не хвилюватися — принаймні найближчим часом наука навряд чи дасть їм змогу народжувати. Наразі статистика вагітних мужчин збільшується лише завдяки тим чоловікам, які свого часу були жінками, а отже, з’явилися на світ як потенційні мами. 25–річний Коронадо також народився дівчинкою, але згодом, збагнувши, що це — «не його», зробив низку операцій зі зміни статі. Довго приймав гормони, видалив молочні залози, але репродуктивну систему залишив. Зовні й за паспортом він — справжній чоловік, а всередині, виходить, іще фактично жінка. Тож коли вони з цивільною дружиною, 43–річною Есперансою Руїс, упевнилися, що вона не може мати дітей, за справу взявся Рубен, якого запліднили донорською спермою.

Іспанець каже, що бути вагітним — цікаве відчуття, але після пологів планує остаточно позбутися будь–яких слідів жіночності у своєму організмі й видалити репродуктивні органи.