«Генделик» «на дому»

26.03.2009
«Генделик» «на дому»

Криза змушує вдатися до економії навіть найзавзятіших марнотратів–багатіїв. Зокрема, любителям щодня потусуватися в дорогих клубах доводиться заощаджувати, влаштовуючи скромніші за розмахом вечірки вдома. Не стала винятком і британська топ–модель Кейт Мосс. Однак замість постійно витрачати значні суми на прийом гостей, кмітлива манекенниця одним пострілом убила двох зайців: і розваги собі забезпечити, і зайву копійку заробити. Кейт відкрила у своєму будинку на півночі Лондона особистий бар, куди мають доступ тільки найсолідніші гості і, звісно, добрі друзі господині.

Заклад, у якому подають найкращі напої та наїдки, називається The Scabbie. Клієнти в захваті: у розкішному будинку вартістю 8 мільйонів доларів дуже затишно, а власниця вирізняється неабиякою гостинністю. Кейт навіть надала у розпорядження гостей чорний кеб, що підвозить додому тих, хто забагато випив і не потурбувався про власного водія. Поки що бар відкритий тільки ввечері та вночі, але згодом планується зробити його цілодобовим.

Звісно, недоброзичливці, яких епатажній манекенниці не бракує, вже розкритикували й це починання Кейт. На їхню думку, Мосс організувала власний бар винятково для того, аби сховатися від папараці. Адже, полюбляючи бурхливі вечірки, 35–річ­на британка постійно потрапляє в об’єктиви фотокамер у вельми непрезентабельному вигляді — п’яна, обкурена, нанюхана, дуже далека від глянцевого образу красуні. Тепер, коли для розваг їй не доведеться навіть виходити за стіни власного будинку, ризик опинитися на сторінках скандальної преси значно зменшується.

Утім відмовлятися від популярності модель не збирається. Просто тепер вона надає перевагу піару зі знаком «плюс». Скажімо, днями Мосс виставила на аукціон свій поцілунок — винятково з благодійною метою. Щасливчик, який переможе в торгах (початкова ціна лота — 5 тисяч євро), насправді перерахує кошти на рахунок дитячої лікарні в Лондоні.