НОВИНИ ПЛЮС

24.03.2009

Реформа Конституції — до виборів?

Віктор Ющенко виступає за внесення змін до Конституції перед президентськими та парламентськими виборами. В інтерв’ю «5–му каналу» Президент окреслив доцільність такого сценарію: «Сформувати зміни, розглянути в парламенті, провести загальнонаціональний референдум, поставити крапку, а потім іти на президентські вибори, переконаний, треба йти і на парламентські вибори, і формувати стабільну нову основу». На його думку, проведення референдуму — «єдиний спосіб, як дати добро новій редакції української Конституції». Ющенко каже, що «без Конституції неможливо досягти стабільності в дер­жаві». Щодо конкретних змін, то Ющенко вважає за доцільне запровадити верхню палату парламенту, яка складалася б із представників регіонів.

Мороз вигнав своїх критиків

Політрада Соціалістичної партії виключила зі своїх лав екс–міністрів освіти Станіслава Ніколаєнка та аграрної політики — Олександра Барановського. Їх позбавили партквитків через дії, «несумісні з програмою та статутом партії», а також за виступи з критикою партійної роботи в непартійній пресі.

Президент уже в Чехії

Сьогодні починається дводенний візит Віктора Ющенка до Чехії, яка головує в Євросоюзі. Обговорюватиметься підготовка до інавгураційного саміту «Східного партнерства». Заплановано зустрічі з президентом Клаусом, прем’єром Тополанеком та головою палати депутатів Сойоткою. Ющенко виступить у рамках Європейського банківського та фінансового форуму та підпише низку угод.

Литвин говорить про фальсифікації

Володимир Литвин вважає, що результати виборів до Тернопільської облради були сфальсифіковані. В ефірі телеканалу ICTV Голова парламенту заявив, що було незаконно вкинуто близько 20% бюлетенів. «Якщо спокійно люди сприйняли ошуканство, то сьогодні цим спокушають тих, хто цим займається, аби накинути на країну цю практику фальшування виборів», — сказав спікер.

Смерть глави проблемного банку

У ніч на понеділок на власній дачі знайшли мертвим в. о. тимчасового адміністратора банку «Київ» Володимира Пономаря, повідомила прес–служба банку.