«Воля, сила плюс характер — молодець!»

21.03.2009

Цими похвальними словами з пісні Володимира Висоцького можна охарактеризувати дії київських баскетболістів у позавчорашньому матчі проти «Шоле». Українська команда, програвши двома днями раніше першу зустріч дуелі у Франції, у четвер була близькою до вильоту з єврокубка. Але «вовки» на майданчику столичного «Меридіана» організували феєричний «камбек», переломивши хід двобою на свою користь.

Можливо, на діях віце–чемпіона України не найкращим чином позначилася мала кількість фанів на трибунах, адже погляди більшості вболівальників спорту були прикуті до футбольних баталій. На початку третьої чверті «Київ», здавалося б, безнадійно програвав із різницею у 18 (!) очок — 38:56. Та Саша Обрадович зумів підібрати потрібні слова, аби «завести» своїх хлопців, і ті зробили майже неймовірне. На останній хвилині двобою перед вели вже господарі — 75:66.

Сербський тренер не втомлюється повторювати, що він пишається своїм колективом, для якого не треба шукати зайву мотивацію. Особливо варто відзначити 19–річного розігрувача Дениса Лукашова, на якого вже поклав око наставник збірної України Валентин Мельничук.

Відновивши статус–кво в протистоянні, кияни отримали право продовжити боротьбу за путівку до «фіналу чотирьох» Кубка виклику. Вирішальний матч суперники проведуть наступної середи в Шоле.

 

ТАБЛО

Кубок виклику.

1/4 фіналу

(другі матчі серій до двох перемог)

«Київ» (Україна) — «Шоле» (Франція) — 77:72 (23:21, 10:23, 23:17, 21:11; Лукашов, Маркоїшвілі (по 18), Дроздов (17) — Брасуелл (17); серія — 1:1), «Віртус» (Італія) — «Телеком» (Німеччина) — 106:91 (2:0), «Амстердам» (Голландія) — АЕЛ (Кіпр) — 72:83 (0:2), «Урал–Грейт» (Росія) — «Тріумф» (Росія) — 65:91 (1:1).