Весняний авітаміноз

20.03.2009
Весняний авітаміноз

Для Сергія Бубки перемога в Кіото стала найбільшим успіхом у кар’єрі. (Фото з архіву «УМ».)

Невдало виступили наші співвітчизники на представницькому змаганні «Парібас оупен», що другий тиждень триває в американському Індіан–Уеллсі. На хардових кортах за призовий фонд у 4,5 млн. доларів борються і чоловіки, й жінки. Стартували тут одразу п’ятеро представників України, але далі другого раунду не пройшов жоден.

 

Старі знайомі

Раніше за інших почала грати донеччанка Ольга Савчук, але вже в першому раунді кваліфікації у двох сетах поступилася американці Аманді Хейнс. Не краще за Ольгу увійшли в турнір Марія Коритцева та молодша з сестер Бондаренко — Катерина. Марії випало грати проти індійки Сані Мірзи, яка в січні стала переможницею відкритого чемпіонату Австралії в міксті. Перший сет українка виграла доволі легко, але два наступні віддала практично без опору — 6:2, 3:6, 2:6.

Бондаренко–молодшу жереб звів із доброю знайомою — ізраїльтянкою Шахар Пеер. Ще не стерлася з пам’яті командна зустріч Кубка федерації між Україною та Ізраїлем, в якій наша тенісистка у трь­ох сетах поступилася Пеер. Цього разу перемога далася Шахар ще легше — 6:2, 6:1.

Олена Бондаренко, маючи доволі високий рейтинг, отримала право вступити в боротьбу з другого раунду — організатори внесли її до числа «сіяних» під номером 24. Утім, чешка Ніколь Вайдішова без проблем здолала нашу першу ракетку (6:1, 6:3), щоправда, лише для того, аби не менш легко вилетіти в наступному колі.

Учора зранку вже були відомі дві півфіналістки турніру — білоруска Вік­торія Азаренко (8–й номер «посіву») та росіянка Віра Звонарьова (4). Ще дві учасниці цієї стадії визначалися вчора ввечері.

Певні сподівання ми покладали на парний розряд, де стартував сильний дует сестер Бондаренко. До числа «сіяних» українки не потрапили, але вже в першій зустрічі довели свою потужність, обігравши чеську пару Градецька/Углірова з рахунком 6:3, 6:0. Тим більшим розчаруванням стала поразка наших дівчат у наступному матчі від росіянок Кудрявцевої та Родіонової — 4:6, 6:4, 4:10.

Стаховський там, Стаховський тут

На відміну від жіночої частини, в чоловічому змаганні Україну представляв одинокий Сергій Стаховський. До Індіан–Уеллса він прибув після феєричного виступу в складі нашої збірної в Кубку Девіса. Киянин став першим українцем, який потрапив до основної сітки турніру серії «Мастерз» за останні вісім років.

У першому раунді Сергій обіграв американського «кваліфаєра» Брендона Еван­са — 2:6, 6:3, 6:0. Надалі українця чекав «сіяний» хорватський «гуллівер» Іво Карлович. На початку лютого українець перегравав Іво в Загребі. Але цього разу успіх полишив Стаховського — 4:6, 3:6. Цікаво, що в разі прохо­дження хорвата наш тенісист зустрівся б зі швейцарцем Роже Федерером, «сіяним» в Індіан–Уеллсі під другим номером.

Вилетівши з «Парібас оупен», українець виступив у скромнішому «челенджері» з призовим фондом у 125 тис. доларів у Маямі. Результат був звичним для наших тенісистів за останній тиждень: поразка французу Марку Жікелю — 2:6, 3:6. Реалізувати свої амбіції Стаховський має нагоду в парному розряді разом зі словаком Філіпом Полашеком.

Ще один представник збірної України, Сергій Бубка, днями здобув перемогу на «челенджері» з призовим фондом 35 тис. доларів США у японському Кіото. Перемога над місцевим тенісистом Такао Сузукі (7:6, 6:4) принесла донеччанинові перший подібний титул за всю його професіональну кар’єру.

Одразу після тріумфу Бубка вирішив на турнір до Бангкока. У першому раунді він поступився японцеві Го Сода (1:6, 7:5, 2:6), а потім припинив участь і в парному розряді, де виступав зі співвітчизником Денисом Молчановим. Їхнім кривдником став ізраїльський дует Леві/Окун – 3:6, 6:3, 6:10.