Якби молодість могла

19.03.2009
Якби молодість могла

В’ячеслав Кравцов ставить захист проти центрового «Шоле» Клода Маркеса. (Фото з сайту ФІБА–Європа.)

Якщо подивитися на статистику позавчорашнього матчу, в якому віце–чемпіон України протистояв французькому «Шо­ле», невдачу нашої команди доволі легко пояснити. «Ки­їв» заявив десятьох виконавців, на майданчик виходили восьмеро. А якщо врахувати, що молоді Роман Дмитренко та Олександр Липовий відбігали лише по чотири хвилини без набраних очок, то виходить, що підопічні Саші Обрадовича вирішували завдання фактично лише стартовою п’ятіркою з одним запасним. Здобували ж бали тільки п’ятеро наших гравців, тоді як команда з заходу Франції повноцінно задіяла дев’ятьох баскетболістів. А завдання — серйозне: вихід до «фіналу чотирьох» Кубка виклику.

На груповому етапі команда з долини Лу­ари вже зустрічалася з українським клубом — «Су­михімпромом». Тоді сумчани поступилися всього трьома очками вдома, а от на виїзді програли «Шоле» вже 23 пункти.

По ходу звітного поєдинку кияни аж до третьої чверті зберігали шанси на позитивний підсумковий результат. Та за рахунку 31:30 французи різко збільшили розрив — одразу на десять очок. Особливо «звірствував» у цьому часовому відрізку захисник Родріго Біобіз, який набирає 18 балів у Кубку виклику вже в третьому матчі поспіль.

У «вовків» не найкращим чином відіграв грузинський оборонець Ма­нучар Маркоїшвілі, на рахунку якого лише по одному влучанню з–за три очкової лінії та з середньої відстані. Дещо краще виглядав молодий розігрувач Денис Лукашов, а звичним лідером був Артур Дроздов. Утім, жоден із них не спромігся взяти гру в свої руки, аби переламати хід поєдинку.

Останню чверть «Київ» теж «здав», і фінальний свисток судді зафіксував перемогу господарів із різницею в 16 очок. Але певні позитивні моменти дають надію, що в другому матчі серії до двох перемог українська команда спроможна взяти реванш. Повторне побачення відбудеться в спорткомплексі «Меридіан» уже сьогодні. У разі успіху «жовто–зелених» третя, вирішальна, зустріч суперників запланована на 25 березня в Шоле.

«Ми повністю програли підбори в атаці. Хлопці старалися, але чогось їм забракло», — каже і тренер «вовків» Саша Обрадович. Однак і він, і його підопічні в один голос заявляють, що в Києві спробують виправити цю ситуацію.

 

ТАБЛО

Кубок виклику. 1/4 фіналу (перші матчі)

«Шоле» (Франція) — «Київ» (Україна) — 68:52 (19:13, 10:14, 20:11, 19:14; Біобіз (18 очок+4 підбирання) — Дроздов (13+4), Салтовець (12+5), Кравцов, Лукашов (по 10)), «Телеком» (Німеччина) — «Віртус» (Італія) — 76:86, АЕЛ (Кіпр) — «Амстердам» (Голландія) — 82:72, «Тріумф» (Росія) — «Урал–Грейт» (Росія) — 100:102 ОТ.