Європо, готуйся стати на вуха!

14.03.2009
Європо, готуйся стати на вуха!

Світлана Лобода: «Хочеться перемогти, але...». (Фото «Прес–КІТ» .)

Про неї ходить слава як про вульгарну, нахабну, розмальовану, довгоногу і спокусливу співачку. Хто дивився фінал національного відбору на «Євробачення–2009», той з її виступу міг зробити ті ж самі висновки. У російських виданнях навіть писали, що Україну на конкурсі представлятимуть «довгі ноги і пухкі губи». Але все це виявляється «лободою», коли зустрічаєшся вживу зі справжньою Світланою Лободою. Ще тижня не минуло з моменту її перемоги у фіналі, як співачка створила нову концепцію виступу, новий імідж, нові декорації та поставила перед собою дещо іншу мету. Побачити все від «а» до «я» не дозволено нікому. «На моїх репетиціях буде тільки команда. Жодної «нишпорки» не допущу. Це має бути сюрприз не тільки для Європи, а й для України. На «Євробаченні» ми зірвемо весь світ. Не помітити Україну в Москві буде нереально», — заанонсувала про початок підготовки королева епатажу , представниця України на «Євробаченні—2009» Світлана Лобода.

 

Феєрія від Бадоєва і Данилка

На зустріч із журналістами Світлана прийшла зовсім не такою, як її багато хто звик бачити. Вона весь час усміхалася, світилася від щастя і гармонії, очі аж палахкотіли, ніякого декольте, макіяж мінімальний. Шалену вдачу видавало тільки її волосся, яке цього разу було дуже красиво розкуйовджене. Зазвичай на світських тусовках Лобода зав’язує його у кінський хвіст або акуратно зачісує.

Після фіналу 8 березня у Палаці «Україна» Світлана Лобода з командою бурхливо відсвяткувала перемогу на «Євробаченні». Зависала в одному з нічних клубів, танцювала на столах. Словом, буянила на повну. А вже на другий день від роботи годі було її відірвати.

Номер, з яким вона виступала у фіналі, буде повністю зміненим. Пісня звісно та сама — Be my Valentine, слова якої написав Євгеній Матюшенко, а музику вона сама. «У нас було обмаль часу підготуватися краще до фіналу. Все робилося нашвидку, рокенрольно. Тепер ми зробимо професійне продумане шоу», — каже Лобода.

За феєричне шоу Світлани відповідатиме кращий в Україні і Росії кліпмейкер, її давній друг, а тепер ще й арт–директор Алан Бадоєв. «Ми всю ніч просиділи, обговорюючи ідеї. Придумали неймовірні декорації, яких ще Європа не бачила. Для реалізації нашої фантазії оголосили тендер у Росії, Україні і Гонконгу», — додає артистка.

Для туру по країнах Європи, який запланований у квітні, Лобода з Бадоєвим зніме кліп на пісню. А вже сьогодні закінчує зйомки міні–відео, так званої листівки, щоб представити Україну. Також днями буде повністю оновлено сайт співачки, запланована сторінка для «Євробачення», буде україномовна та англомовна версії.

Дехто з зіркових артистів дуже активно підтримує конкурсантів. Минулого року Філіп Кіркоров не відходив від Ані Лорак. У Світлани теж були пропозиції, але не безкоштовні.

«Відчуваю себе повноцінною людиною, впевненою у собі. Я молода, цілеспрямована, симпатична артистка. Платити за те, щоб мене підтримували, не погоджуся. Важлива не кількість, а якість. Чим зможуть, тим допоможуть Алан Бадоєв і Андрій Данилко. Вони професіонали і робитимуть це без ніякої для себе користі», — впевнена Світлана.

Її перемога — на папірці над ліжком

Щоб бути кращою, Лобода займається аеробікою, йогою, плаває, працює над диханням. Перед українським фіналом вона ходила на курси гри на барабанах, від чого руки були, як у роботяги. Зараз візьметься за гімнастику. З нею два місяці займатимуться люди, які роблять кращі трюки в Європі. «За ці дні я переглянула всі касети з попередніми конкурсами. «Євробачення» виробило свій формат. Від Мальти таке враження, що їздить одна і та сама дівчина, і пісні у них схожі. Усі намагаються рухатися однаково, поводитися правильно. Я хочу це порушити. Знаю, що голосують в основному домогосподарки. Я ж клубна співачка, для молоді. Дуже ризиковано їхати на «Євробачення» зухвалою, епатажною, непередбачуваною. Ми ризикнемо», — впевнена у своїй силі Лобода.

Вона не їде на конкурс за першим місцем. Поважає вибір Росії, обожнює Патрісію Каас, яка представлятиме Францію.

«Мій конкурент — це втома. Не вистачає часу, щоб бути кращою. Мама мені завжди казала не дивитися на людей, які поруч, не думати, хто багатший, розумніший. Не витрачати часу на дурню, краще займатися своїм удосконаленням. Ти маєш бути краща. Я завжди впевнена у своїй внутрішній перемозі. У квартирі, яку знімаю вісім років, бо ніяк не можу закінчити ремонт у тій, що купила три роки тому, всі стіни обклеєні папірцями, що я маю зробити і чого хочу. Над ліжком до фіналу був папірець із написом «перемогти на «Євробаченні» в Україні». Тепер він змінився. Не важливе перше місце. «Мумій Троль» мав 11–те місце, Пугачова — 15–те... Хочеться перемогти, але ми бачимо реальну картину, реальне ставлення Росії.

Повернувшись із конкурсу, я відчуватиму свій прогрес, збільшаться гонорари, буде краща якість концертів. Це велика можливість довести собі, що ти чогось вартий, — каже артистка. — Дитиною я була дуже невпевнена і відчувала себе некомфортно. З’явилася людина, яка навчила мене любити себе як жінку, особистість. Мені казали: «Якщо ти не полюбиш себе, тебе не полюбить світ. Тобі треба любити свої пісні, творчість, закохатися в себе як у людину. Після цього у мене складається все чудово. Нехай інколи я закохана в себе занадто, але це допомагає. З таким ставленням кожен день прекрасний, настрій чудовий, люди зустрічаються суперові, все складається так, як треба».

На підготовку до «Євробачення» Світлана чекає фінансової допомоги від держави. За її словами, морально вона й сама себе може підтримати. Їй потрібні гроші! « Я хочу, щоб ми були командою, підтримували один одного. Я несу відповідальність за Україну, хочеться зробити все достойно. Тому прошу лише одного, щоб ви були на моєму боці. Разом ми сила», — виголосила Лобода.