НОВИНИ ПЛЮС

07.03.2009

КМДА почистили від «любих друзів»

Президент Віктор Ющенко своїм указом скасував низку розпоряджень голови Київміськдержадміністрації Леоніда Черновецького про призначення кількох його заступників. Як заявив голова секретаріату Президента Віктор Балога, під дію указу підпадають Денис Басс, Віталій Журавський, Броніслав Стичинський, Володимир Головач і Олександр Луцький. За словами Балоги, Ющенка «обурив той факт, що міський голова призначав своїх заступників усупереч законодавству, без належного обґрунтування необхідності цих призначень, керуючись винятково своїми особистими симпатіями». «Указ є чіткою вказівкою Черновецькому про те, що КМДА — не місце для працевлаштування потрібних людей чи своїх друзів, а всі кадрові призначення повинні відбуватися тільки для забезпечення продуктивного управління міським господарством», — цитує голову СП прес–служба.

Ющенко планує зустріч з Медведєвим

Учора заступник голови секретаріату Президента Андрій Гончарук із неформальним візитом відбув до Москви. Як повідомляють «Економічєскіє ізвєстія», метою візиту є організація зустрічі Віктора Ющенка з президентом РФ Дмитром Медведєвим. Раніше Гончарук говорив, що зустріч двох президентів повинна відбутися в березні.

Литвину нагадали про Гонгадзе

Народний депутат від БЮТ Григорій Омельченко звернувся до Генпрокурора «щодо притягнення до відповідальності державних діячів та посадових осіб, у діях яких є ознаки злочинів, у тому числі підбурювання і замовлення викрадення журналіста Георгія Гонгадзе, що спричинило його вбивство». Звернення Омельченка, в якому є прізвище ймовірного замовника — Кучми та підбурювача до вчинення злочину — Литвина, з явним невдоволенням змушений був зачитати сам Голова ВР Володимир Литвин.

Янукович торгує поросятами на законній території

Київський апеляційний господарський суд визнав законним відчуження державної резиденції «Межигір’я», де мешкає колишній Прем’єр Віктор Янукович, і передачу її в приватні руки. У середу Міністерство юстиції програло позов представникам компанії «Танталіт», які наразі є власниками майна комплексу відпочинку «Пуща–Водиця» (так офіційно називається резиденція). Як пише газета «Дєло», зараз уряд готується оскаржити це рішення у Вищому госпсуді.

У 2007 році, коли Кабміном керував Янукович, майно комплексу «Пуща–Водиця», розташоване на 130 га землі, опинилося в руках фірми «Медінвесттрейд», яка згодом продала його «Танталіту». У користуванні Януковича залишається лише 5 га. Тим часом мешканці сусіднього села Нові Петрівці розповіли «Українській правді», що з господарства Януковича продають в’єтнамських поросят, яких там завелося «занадто багато». Також лідер ПР розвів кіз і п’є їхнє молоко.