НОВИНИ ПЛЮС

05.03.2009

Тимошенко знову в Парижі

Учора Прем’єр–мінстр Юлія Тимошенко здійснила одноденний робочий візит до Франції. Як повідомляє прес–служба Кабінету Міністрів, в програмі візиту були зустрічі з президентом Ніколя Саркозі, главою уряду Франсуа Фійоном, міністром економіки, промисловості і зайнятості Франції Крістін Лагард.

«Регіонали» проти Луценка

Партія регіонів вимагає відсторонення Юрія Луценка від виконання обов’язків міністра внутрішніх справ. На їхню думку, у випадку створення тимчасової слідчої комісії (щодо кримінальної справи проти депутата Бориса Колесникова) Луценка слід усунути від обов’язків міністра на час проведення розслідування. «Настав час, щоб справедливість восторжествувала... організатори репресій повинні бути покарані», — йдеться у заяві ПР. Таким чином «донецькі» відреагували на постанову суду щодо восьмирічного ув’язнення підприємця Бориса Пенчука, який начебто звів наклеп на Колесникова, і чільний «регіонал» провів певний час у СІЗО, куди його запроторив міністр Луценко.

У свою чергу глава МВС порадив «регіоналам» розібратися з народним депутатом Святославом Піскуном, який перебуває в їхніх лавах. «Рекомендую Партії регіонів провести внутріпартійне розслідування з залученням до відповідальності колишнього Генпрокурора Святослава Піскуна, який санкціонував у свій час залучення до відповідальності Колесникова», — заявив Луценко через свого прес–секретаря.

Кредити для Тимошенко

Прем’єр–міністр України вважає, що наша держава отримає черговий транш кредиту від МВФ уже ближчим часом. «Немає жодного сумніву, що другий транш МВФ буде наданий, сподіваюсь у березні–квітні», — заявила Тимошенко в інтерв’ю газеті «Ле монд». Відповідаючи на запитання, чи вела вона переговори з Москвою щодо кредиту в 5 млрд. доларів, Тимошенко сказала, що уряд звернувся до низки країн, у тому числі, й Росії. За її словами, «єдиною умовою в цій угоді буде відсоткова ставка», тобто не йдеться про «нульовий варіант» абощо.

Екс–президенти заявляють

Колишні президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма звертаються до всіх політичних сил із закликом відкинути суперечки й негайно розпочати узгоджені дії для подолання «катастрофічної ситуації». Під час зустрічі у фонді «Україна» два Леоніди висловили готовність узяти участь у цьому процесі. «Народ не може бути заручником політичних чвар. Усі рішення, які приймаються властителями, мають бути виваженими, послідовними та спрямованими на подолання державної, політичної та економічної кризи», — вважають екс–лідери.