Не шуми, і небезпритульним будеш

05.03.2009

Кажуть, «умом Росію нє понять», хоча, за певних обставин, така історія могла б трапитися і в інших куточках світу. Суд міста Первоуральск Свердловської області відібрав у місцевого діджея квартиру — тому що він прослуховував музику занадто гучно.

Як розповіли агентству «Інтерфакс» представники суду, позов до мешканців квартири, розташованої в будинку № 33 по вулиці Трубників, подала міська адміністрація Первоуральска. До якої звернулися сусіди любителя музики, які скаржилися на те, що в них за стінами постійно лунають голосні музичні композиції. На думку сусідів, власник житла організував у себе вдома звукозаписувальну студію.

Упродовж року мешканці «нехорошого» будинку 16 разів зверталися до міліції зі скаргами на галасливого сусіда, а також неодноразово просили мерію розібратися в ситуації, що склалася. Працівники ЖЕКу попереджали музиканта про те, що мають намір звернутися до суду, однак той продовжував порушувати громадський порядок. Відтак меломана вгамувала лише Феміда.

Сам діджей на суді заявив, що прослуховування музики на великій гучності було обумовлене професійною необхідністю. До речі, без даху над головою молодик не залишиться. Квартиру продадуть з аукціону, і суму, виручену від її продажу, передадуть власникові, аби попсуй–діджей купив житло в іншому місці. Щоправда, з нього вирахують витрати на виконання судового рішення.