Мирне продовження

26.02.2009

Навдивовижу мирний настрій продемонстрували шість із восьми команд, які позавчора стартували в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. У Мадриді, Ліоні та Мілані зустрічі закінчилися внічию, а лондонський «Арсенал» здобув мінімальну перемогу лише завдяки доволі сумнівному 11–метровому за порушення правил проти Робіна ван Персі.

Найцікавішим протистоянням видавалася зустріч між «Інтером» та «Манчестер юнайтед» — лідерами італійського та англійського чемпіонатів. Олії у вогонь підливало нове протистояння тренерів Жозе Моуріньйо та Алекса Фергюсона — у португальця залишилися старі рахунки з шотландцем з часів роботи в лондонському «Челсі». Але гра навряд чи принесла задоволення Моуріньйо, адже його підопічні діяли не настільки цікаво, як чинні володарі Кубка чемпіонів. Якби не впевнена гра голкіпера «Інтернаціонале» Жуліо Сезара, матч закінчився б для італійців домашньою поразкою. А так — місце у чвертьфіналі суперники розіграють на манчестерському «Олд Траффорді». «Не думаю, що в Англії нашому опоненту буде легше. «Інтер» влаштує й результативна нічия, а їм треба буде забивати», — розмірковував після фінального свистка тренер міланців.

Цікавіше розгорталися події в Ліоні, де чемпіон Франції приймав «Барселону». Каталонці, які не можуть перемогти вже в двох поспіль матчах прімеро, прибули до «міста ткачів» у статусі фаворита пари. Однак пропустили вони першими: півзахисник господарів Жуніньйо Пернамбукано з лівого флангу пробив штрафний по такій шаленій траєкторії, що голкіпер «Барси» Віктор Вальдес був безсилий бодай торкнутися м’яча. Цікаво, що бразильський ветеран господарів уже не вперше засмучує каталонців: на груповому етапі попередньої Суперліги в матчі на стадіоні «Жерлан» Жуніньйо відзначився дублем.

Але гості зрівняли рахунок також ефектно. Після подачі кутового та удару по воротах «Ліона» найвигідніше місце біля воріт обрав Тьєрі Анрі, який у падінні головою переправив м’яч у сітку. Відтак шанси «Барси» на проходження до наступного етапу суттєво зросли.

А ось інший іспанський клуб — «Атлетико» — на домашньому стадіоні «Вісенте Кальдерон» утратив перевагу, яку двічі здобував по ходу матчу з португальськими «драконами». Мадридці забивали після помилок захисту і воротаря «Порту», та й оборонні редути господарів були далекі від ідеалу. Прикрим підсумок цього поєдинку виглядає для наших уболівальників, адже Португалія є головним конкурентом України в боротьбі за десяту сходинку в клубному рейтингу УЄФА. Тепер будемо уболівати за «матрацників» у повторному матчі.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу (перші матчі). Результати вівторка:

«Атлетико» (Іспанія) — «Порту» (Португалія) — 2:2 (Родрігес, 3; Форлан, 45+3 — Лісандро, 22, 72)

«Ліон» (Франція) — «Барселона» (Іспанія) — 1:1 (Жуніньйо, 7 — Анрі, 67)

«Арсенал» (Англія) — «Рома» (Італія) — 1:0 (ван Персі, 37 (пен.))

«Інтер» (Італія) — «Манчестер юн.» (Англія) — 0:0