Постолімпійський синдром

24.02.2009

Попри те, що на чемпіонаті України відбувався відбір до складу збірної на першість Європи, судді не зафіксували у залі Української академії банківської справи видатних досягнень. «Основа» нашої команди відпочивала після олімпійського року — дехто взагалі не вийшов на доріжки, а ті, хто змагалися, піку форми не досягли. Поки що не додає оптимізму й молодь.

Серед завершальних видів програми виділялися стрибки із жердиною у чоловіків. Переміг тут із доволі скромним результатом Олександр Корчмід (5,50 м), а Владислав Ревенко й екс–чемпіон світу серед молоді Максим Мазурик обмежилися подоланням планки на висоті 5,40 м. Броварчанин Корчмід намагався забронювати собі путівку на Євро–2009 стрибком на 5,73 м, але змарнував усі три спроби.

Через брак часу спринтерські забіги на 200 м мали статус виставкових — кожен пробіг лише по одному разу. Але тут був зафіксований своєрідний віковий рекорд: на доріжку вийшов 50–річний сумський журналіст Михайло Осташевський. Його часу (24,62 сек.) можуть позаздрити чимало молодих людей.

Одразу три спортсменки претендували на «золото» на 800–метрівці. У підсумку найкраще проявила себе 21–річна Наталія Лупу з Чернівців (2.02,27), яка залишила за спиною досвідченіших Тамару Твердоступ і Зою Нестеренко–Гладун.

На дистанції 3 км не було рівних чемпіонам Європи з кросу — сумчанці Тетяні Головченко (9.19,80) й Сергію Лебедю з Дніпропетровська (7.52,66).

Трійку призерів командної першості склали Харківська (1263 очки), Київська (1140) й Донецька (1089) області. Аутсайдерами виявилися Чернігівщина (87), Закарпаття (62) й Севастополь (16).

З урахуванням не надто високих результатів, показаних у Сумах, національній федерації буде непросто сформувати боєздатну збірну на чемпіонат Європи, який відбудеться 6–8 березня в італійському Турині. До складу делегації ввійдуть 24 особи — це й спортсмени, й офіційні представники.