Місця не для поцілунків

21.02.2009
Місця не для поцілунків

Знак «Не цілуватися» на вокзалі Уоррінгтон.

Невдовзі сцени зворушливих прощань із поцілунками на вокзалі можна буде побачити лише в кіно. Принаймні коли йдеться про Англію. На станції Уоррінгтон Бенк Квей, що в графстві Чешир, надто емоційні вияви почуттів на залізничному пероні вже потрапили під заборону. У п’ятницю 13 лютого на стінах цього вокзалу з’явилися заборонні знаки: зображення пари, що цілується, перекреслене червоною лінією.

Для чого такі суворі санкції? Як розповіла британська газета «Індепендент», керівництво залізничної компанії «Вірджин рейл» запровадило заборону на прощальні поцілунки з метою запобігти зайвій тисняві на пероні. Вказівники «Цілуватися заборонено» вивісили в рамках ремонтно–відновних робіт, які обійшлися в один мільйон фунтів стерлінгів. Цікаво, що стоянку для автомобілів біля вокзалу також поділено на зони «Можна цілуватися» і «Поцілунки заборонено».

Ідею створення таких зон висунув член міської управи Уоррінгтона Колін Деніелс. Ще в 1998 році він прочитав у газеті, що вокзал в американському місті Детройт обладнаний різноманітними заборонними знаками для уникнення тисняви. Але в Уоррінгтоні впровадити в життя ініціативу щодо заборони поцілунків удалося лише під час чергового ремонту станції.

Є сумніви, що пасажири будуть дотримуватися заборони, оскільки жодного покарання за її порушення не встановлено.