Надалі — ніяких «ню»!

21.02.2009
Надалі — ніяких «ню»!

Кейт Уїнслет.

Прихильники британської кінозірки Кейт Уїнслет, яка претендує на цьогорічного «Оскара», більше не побачать її на екрані оголеною. Хоча раніше фігуриста актриса не відмовлялася роздягтись перед камерою. «Мене постійно запитують про це, оскільки я, схоже, роздягалася ледве не в кожному фільмі, — розповіла Кейт в інтерв’ю журналу «Тайм». — Але в кожному з таких випадків оголеність дійсно була потрібна. Що, втім, не заважає мені ненавидіти кожну секунду зйомок «ню». Тому, думаю, більше я цього не робитиму. Не хочу, щоб мене запам’ятали як «ту актрису, яка постійно вистрибує зі своїх шмоток».

Уїнслет дещо лукавить, адже її пам’ятають і шанують зовсім не як любительку оголитися на екрані, а як зірку фільмів «Титанік», «Вічне сяйво чистого розуму», «Розум і почуття»... А віднедавна — і стрічки «Читач» режисера Стівена Долдрі, за головну роль у якій Кейт номінована на премію Американської кіноакадемії (раніше вона вже отримала «Золотого глобуса» і кінопремію БАФТА). Також «Оскара» за «Читача» можуть отримати Долдрі, сценарист Девід Хейр і власне сам фільм.

Нагадаємо, церемонія вручення найжаданішої кінопремії відбудеться завтра ввечері за лос–анджелеським часом. Кейт Уїнслет зізнається: «Я виявила, що дуже емоційно ставлюся до таких речей, тому, мабуть, розридаюся і якщо виграю, і якщо програю». А здавалося б, мала б уже звикнути, адже за свої 33 роки Кейт потрапляла в номінанти на різні почесні нагороди чимало разів. Конкретно на «Оскара» — шість. «Справді, я вже навчилася робити «обличчя лузера», — сміється актриса. — Тому в разі програшу постараюся заплакати вже після того, як від мене відведуть камеру».

Цього разу за «золотого чоловічка» Кейт змагатиметься з Енн Хетевей (фільм «Рейчел виходить заміж»), Ан­джеліною Джолі («Підміна»), Мелісою Лео («Замерзла річка») та «оскароносною» ветеранкою Меріл Стріп, у творчому доробку якої 15 (!) номінацій на премію Американської кіноакадемії і дві перемоги.