«Ой нігті–нігті ви мої, довго служили ви мені...»

17.02.2009

Американку Лі Редмонд, занесену до Книги рекордів Гіннесса як володарку найдовших у світі нігтів, можна з цієї книги виносити. Не вперед ногами, бо Лі жива, хоча й не зовсім здорова. Проблема — з її нігтями. Днями жінка потрапила в дорожньо–транспортну пригоду, отримала важкі травми, а також... зламала славетні пазурі, які востаннє стригла ще в 1979 році.

За повідомленням агенції «Ассошіейтед пресс», минулого року загальна довжина нігтів рекордсменки становила понад 8 метрів. Скажімо, найдовший «нігтик» Редмонд — на великому пальці правої руки — був завдовжки в 89 см.

Про аварію, в якій Лі поламала нігті, відомо небагато. Інцидент стався в Солт–Лейк Сіті (штат Юта). В аварію потрапив позашляховик, у якомі Лі Редмонд перебувала на пасажирському сидінні. При зіткненні жінку викинуло з салону. Її, а також ще одного потерпілого (певно, водія), госпіталізували.

За словами лікарів, життю Редмонд ніщо не загрожує. Однак рекордсменка в розпачі, адже втратила найцінніше. Якось на японському телебаченні жінці запропонували 10 тисяч доларів за те, щоб вона постригла нігті перед камерами. Екстравагантна американка від цієї пропозиції відмовилася. Як би ж то знала...