Патріоти проти латифундиста

11.02.2009

Редакція «УМ» має у своєму розпорядженні цікаву копію листа народного депутата Григорія Омельченка, направленого особисто Прем’єр–міністру Юлії Тимошенко 2 лютого. У листі БЮТівець вказує, що приводом для листування з лідеркою фракції стало звернення до нього голови виконкому УНА–УНСО Руслана Зайченка із заявою про бездіяльність правоохоронців при перевірці його заяви про злочинні дії нардепа Богдана Губського та посадовців центральних та обласних органів влади. Копію заяви, яку пан Зайченко написав на адресу керівника СБУ Валентина Наливайченка, депутат Омельченко також передав до редакції «УМ».

 

Отже, у своїй заяві відомий учасник акції «Україна без Кучми» Руслан Зайченко нагадує, що при формуванні уряду Тимошенко головою Державного агентства земельних ресурсів за квотою БЮТ призначили такого собі Володимира Воєводіна. За словами голови виконкому УНА–УНСО, пан Воєводін є ставлеником одіозного БЮТівця Богдана Губського.

«На посади керівників облуправлінь Воєводін призначив своїх довірених людей, як і на посади керівників управлінь, які вирішують питання, пов’язані з передачею в користування, приватизацією та оцінкою земель, — зазначає в заяві пан Зайченко. — У подальшому Воєводін налагодив систему одержання хабарів за вирішення питань передачі в користування земельних ділянок, їх приватизацію чи викуп, оцінку землі та проведення експертизи оціночної вартості, частина з яких передається Губському Б. В».

За даними Зайченка, пан Воєводін через підлеглих вимагає від оцінювачів платити йому по п’ять–сім гривень за кожен квадратний метр оцінюваної ними землі. Якщо врахувати, що оцінювачі чекають на висновки Держземагентства щодо оцінених сотень гектарів, можна уявити справжні апетити хабарника у високому кріслі. Пан Зайченко стверджує, що Губський теж користується своїм депутатським статусом і тисне на голів райдержадміністрацій Обухівського, Києво–Святошинського та інших прилеглих до столиці районів, щоб загребти ще більше земельки. «Шляхом фальсифікації документів незаконно і безоплатно Губський одержав у власність більше чотирьох тисяч гектарів землі, яка оформлена на підставних осіб та підконтрольні йому комерційні структури», — стверджує Руслан Зайченко.

У свою чергу, БЮТівець Омельченко нагадує леді Ю., що у минулому році він неодноразово звертався до керманичів Генпрокуратури, СБУ та МВС, а також до Прем’єр–міністра «з депутатськими зверненнями про порушення посадовими особами, в тому числі і народними депутатами, законодавства у сфері користування землею у Київській області» й просив уряд дати відповідні доручення керівникам правоохоронних органів про проведення перевірок. Але віз і нині там! Звернення депутата проігнорували, перевірок не призначили, винних у «дерибані» землі так і не покарано, що викликало, за словами пана Омельченка, справедливе обурення мешканців Київщини та втрату довіри до державної влади.

Незважаючи на це, депутат Омельченко вкотре просить Прем’єра в рамках повноважень та відповідно до законодавства дати доручення Генпрокуратурі, МВС та СБУ ретельно перевірити факти, викладені в заяві Зайченка та в депутатських зверненнях Омельченка та за результатами перевірки прийняти законне рішення. Депутат просить Прем’єра Тимошенко взяти хід перевірки «діяльності» Губського та Воєводіна на особистий контроль, а її результати заслухати на засіданні Кабміну. От тільки чи варто лідерці БЮТ боротися за справедливість, коли йдеться про оборудки одного з головних фінансистів Блоку?

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>