НОВИНИ ПЛЮС

07.02.2009

Нещасливий газовий Радбез

Засідання Ради нацбезпеки, на якому мали бути розглянуті питання газових домовленостей та державного бюджету, не відбулося і вчора. Його перенесли вже втретє, цього разу — на 12.30 вівторка, повідомила прес–секретар Президента Ірина Ванникова. Причини — організаційні: «Сьогодні немає Прем’єра, оскільки вона присутня на міжнародній безпековій конференції в Німеччині, де представляє позицію України щодо газових питань». Також не може бути присутнім керівництво «Нафтогазу», зазначила Ванникова.

Довгоочікувана нарада, швидше за все, не відбудеться й у вівторок, адже в цей день у Києві не буде Голови Верховної Ради. Володимир Литвин 10–11 лютого відвідає з робочим візитом Брюссель для зустрічей з європейськими політиками. Зокрема, заплановано переговори українського спікера з «міністром закордонних справ ЄС» Соланою, президентом Європарламенту Поттерінгом, головою сенату Бельгії Де Деккером та іншими, повідомляє прес–служба Верховної Ради.

Інформаційна політика

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко заявляє про тенденцію зростання політичного тиску на засоби масової інформації. Про це він сказав позавчора на зустрічі з Президентом Віктором Ющенком. У свою чергу глава держави відзначив результативність роботи Нацради та «принциповість цього органу у приведенні інформаційного простору до норм українського законодавства». Водночас глава держави зауважив, що стан телевізійного і радіопростору ще далекий від задовільних оцінок.