Геть авторитети!

07.02.2009
Геть авторитети!

У столиці Хорватії Сергій Стаховський готовий відбивати м’яч усіма частинами тіла. (Фото Рейтер.)

Уже другу перемогу на турнірі серії ATP у хорватській столиці здобув 23–річний киянин Сергій Стаховський. Нагадаємо: минулого року саме на цих хардових кортах він став переможцем змагання з призовим фондом у 370 тисяч євро (цього року кошторис становить 450 тисяч).

Українець, який зараз є 82–ю ракеткою світу, має серйозні плани щодо захисту титулу. Після перемоги в першому раунді над колись грізним словаком Домініком Грбати, в 1/8 фіналу Стаховському довелося зійтися з місцевим тенісистом Іво Карловичем. 25–й номер світового рейтингу, посіяний у Загребі під третім номером, майже нічого не протиставив Сергієві — 6:4, 3:6, 6:3 на користь українця.

Учора у чвертьфіналі наш співвітчизник мірявся силами з сербом Віктором Троїцьки, котрий напередодні вибив із розіграшу «сіяного» восьмим італійця Сімоне Болеллі. До речі, рік тому на шляху до тріумфу українець обігрував і Карловича, і Троїцьки. Шкода, але цього разу Сергій виявився менш вправним за Віктора — 3:6, 2:6 — і маємо місце у півфіналі.

Велетень Іво Карлович став не єдиним серед сіяних, хто припинив боротьбу далеко від фіналу. Росіянин Ігор Андреєв, лідер посіву й 21–й у світі, програв стартову зустріч хорватові Івану Догичу, який пробився до основної сітки через кваліфікацію, — 1:6, 4:6. Головним фаворитом тепер є другий номер — хорват Марін Чілич.

Нагадаємо, що минулої зими Стаховський став другим українцем, який спромігся виграти турнір серії ATP. Попередній здобуток значиться за Андрієм Медведєвим — він тріумфував у Гамбурзі 11 років тому.