Мийте ноги перед навчанням!

05.02.2009

Голландського студента виключили з університету через те, що в нього надто вже смердять ноги. Однак хлопчина був не в тім’я битий і домігся права відвідувати лекції через суд. Курйозність цієї справи полягає ще й у тому, що судова тяганина навколо смердючих шкарпеток тривала... аж десять років

Теуніса Тенбрука відрахували з університету Еразма в Роттердамі ще в далекому1999 році. Тоді студенти й професори постійно скаржилися на жахливий запах від Тенбрукових ніг — із хлопцем ніхто не міг перебувати в одній аудиторії. Ображений студент надалі намагався самостійно вчитися в університетській бібліотеці, щоб не відстати від програми, але незабаром його позбавили читацького квитка й перестали пускати в читальний зал. Тож Теуніс звернувся до органів Феміди і нехай пізно, але таки домігся свого. Суддя, що розглядав справу, заявив: ніхто не в змозі позбавити людину права на освіту, а тим, кому не подобаються неприємні запахи, варто просто «заткнути свої носи».

Як повідомляє агенція «Ананова», керівництво навчального закладу після оголошення судової постанови заявило, що не перешкоджатиме смердючим студентам відвідувати лекції, однак запровадить систему штрафів для тих, хто нехтує правилами особистої гігієни.

У всій цій історії для університету є лише один плюс: Тенбрук нарешті поверне в бібліотеку кілька десятків книг, які залишилися в нього після вигнання.