Хай живуть нові королеви!

31.01.2009
Хай живуть нові королеви!

Сестри Уїльямс — нові тріумфаторки в жіночому парному розряді «Аустреліен оупен». (Фото Рейтер.)

Новими переможницями парного жіночого роз­ряду на відкритому чемпіонаті Австралії ста­ли Серена та Венус Уїльямс. Нагорода, яку торік вибороли українки Олена й Катерина Бондаренко, тепер заслужено перейшла до інших сестер — американських. У фіналі потужні темношкірі атлетки зустрілися вчора зі словацько–японським дуетом Гантухова/Сугіяма, що вибив у другому колі з розіграшу українку Ольгу Савчук та росіянку Віру Душевіну.

Змагатися з американками виявилось набагато важче. Словацько–японська пара спромоглася виграти лише по три гейми в кожному з сетів — 3:6, 3:6. «Ми є частинками одна одної на корті. Знаємо, куди нам потрібно побігти у той чи інший момент, як рухатись», — коментують свій черговий успіх Серена й Венус. Оскільки сестри тренуються разом, то й на корті розуміються краще, ніж суперниці.

Серена Уїльямс має нагоду тріумфувати в Мель­бурні ще й в одиночному розряді — тут у фіналі вона зійдеться сьогодні з росіянкою Дінарою Сафіною. Для її опонентки перемога теж важлива: молодша сестра Марата Сафіна, який уже перемагав свого часу на «Аустреліен оупен», хоче повернути сім’ї престижну нагороду серії «Великий шолом».

Визначилися фіналісти і в чоловічому змаганні: це класичне «дербі», Роже Федерер проти Рафаеля Надаля. Перед цим другий номер «посіву», швейцарець Федерер не мав великих проблем у матчі з «сьомим» американцем Енді Роддіком — 6:2, 7:5, 7:5. А лідер світового рейтингу Надаль обіграв співвітчизника–іспанця Фернандо Вердаско — 6:7,6:2,7:6,6:7,6:4, нарешті віддавши суперникові навіть не один гейм, а два.

У парному турнірі фінальну пару склали Майк та Боб Брайани (США) з одного боку та індієць Бхупаті із багамцем Ноулзом — з другого.