Сухо і комфортно

29.01.2009
Сухо і комфортно

Для українських сіл такі басейни — поки дивина. (Фото з сайту www.perseybaby.ru.)

У селі Хлистунівці Го­родищенського району Черкаської області з’явився перший на всю округу сухий басейн. Облаштували його в навчально–виховному комплексі цього населеного пункту завдяки субвенції тамтешньої сільської ради. Ідея облаштувати в селі таку незвичайну річ з’явилася невипадково — торік у Хлистунівці було найбільше дітей порівняно з іншими селами району, які через проблеми зі здоров’ям змушені були навчатися вдома.

«Такий басейн для нас — річ необхідна. Він заповнений м’якими пластиковими кульками, і діти, граючись у ньому, укріплюють свій опорно–руховий апарат», — розповідає «Україні молодій» директор Хлистунівського навчально–виховного комплексу Віктор Сенкевич.

Пан Сенкевич зазначає, що в сухому басейні покращують своє здоров’я 53 малюки із дитячого садочка. Для них басейн без води, у який можна стрибати, вовтузитися у своє задоволення — це як велика й цікава іграшка. А медики та педагоги сподіваються, що «плавання» сільської дітвори обов’язково дасть свої результати в оздоровленні. Адже контакт із кульками створює м’який масажний ефект, а це дуже важливо для дітей із порушенням опорно–рухового апарату. Рухаючись у такому басейні, малеча розвиває координацію, тренує м’язи, які не задіюються при «сухопутних» вправах, і збільшує впевненість у своїх силах.