ЦИТАТИ ТИЖНЯ

29.01.2009

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр
— про відставку голови НБУ Володимира Стельмаха:

— Ми знаходимо зараз обхідні шляхи, але вони синтетичні, вони не дають відповіді. Ми зараз главу НБУ «трішки» зняли, але весь менеджмент Національного банку, правління, все це залишилося, і без Президента виправити цю ситуацію неможливо.

(«Ліга–Бізнес–Інформ»)

 

Арсеній Яценюк,
екс–спікер Верховної Ради
— про те, хто фінансуватиме його майбутній проект — «Фронт змін»:

— Не можна сісти на голку будь–якого олігарха: це вийде так, що чиїмись руками когось зліплять. Я сам мільйонер і сам фінансую свою політичну силу.

(ІА «Репортер»)

 

Петро Порошенко,
голова ради НБУ
— про український політикум:

— Україна і її політики перетворилися на стадо баранів. Оточені вони вовками. Вони сидять, і поки барани сильні, вовки облизуються. Барани замість того, щоб вишикуватись і захищати державу хоча б так, як вони можуть, вони між собою б’ються, а вовки просто сидять і чекають, коли вони втомляться для того, щоб зайти, і не облизуватися, а з’їсти.

(«Радіо Свобода»)

 

Роман Безсмертний,
заступник глави СП
— про можливу відставку уряду:

— Прем’єру не варто захищатися відомим «антикризовим» принципом: коней на переправі не міняють. Адже коням стане легше, якщо з них зняти безголових вершників.

(прес–служба СП)

 

Вільям Тейлор,
посол США в Україні
— про те, хто втратив більше репутації під час газового конфлікту:

— Мені доводиться більше вірити в те, що програли найбільше росіяни. У кінцевому підсумку все–таки з’ясувалося, що перекрила газ одна країна — Росія. І саме ця країна зашкодила своїй репутації як надійного постачальника.

(УНІАН)

 

Віктор Пинзеник,
міністр фінансів
— про оприлюднення у пресі секретного листа, який розкриває критичний стан економіки:

— Я не знайомий із публікацією в інтернеті. Міністр фінансів пише багато доповідних записок уряду. Вони не призначені для публічного обговорення. Матеріали, що підлягають публічному обговоренню, розміщуються на сайті Міністерства фінансів України. Факт публікації я розцінюю як провокацію.

(Прес–служба Мінфіну)