Хто там газував?

29.01.2009

Про це вчора після колегії ГПУ повідомив пресі Генпрокурор Олександр Медведько. При цьому додав, що також на Різницькій не встановили жодного факту крадіжок російського газу на території України. Не дивно, що Генпрокуратура не бачить складу злочину в діях Президента Віктора Ющенка для оголошення імпічменту. Хоча подібних погроз із боку «гарячих голів» від БЮТ останнім часом побільшало.

Водночас Генпрокуратура перевіряє можливу особисту зацікавленість Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко в газових угодах із Російською Федерацією. Перевірку було призначено після отримання листа із секретаріату Президента про те, що, можливо, пані Тимошенко лобіює інтереси певних підприємств у сфері експорту газу. За словами Медведька, конкретні результати цієї перевірки будуть відомі громадськості вже в першій декаді лютого.

Цікаво, що незважаючи на те, що Президент розкритикував діяльність Генпрокуратури у боротьбі з корупцією, на Різницькій, вочевидь, думають інакше. Адже пан Медведько вважає, що минулий рік був для його відомства найуспішнішим у боротьбі з корупцією. Мовляв, у цій сфері майже всі кримінальні справи були не закриті, а доведені до суду. Генпрокурор погоджується з критикою глави держави лише щодо того, що за корупційні діяння надто мало притягнуто до відповідальності посадовців першої–другої категорій. Водночас Генпрокуратура досі не володіє інформацією про місцезнаходження екс–голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича, звинувачуваного в хабарництві.

«Є різні думки на даний момент. Однак інформації про його місцезнаходження немає, — зітхає Олександр Медведько. — Якщо ця людина жива, будемо сподіватися, що ми його відшукаємо».