НОВИНИ ПЛЮС

29.01.2009

СБУ просить митницю не слухатись Тимошенко

Служба безпеки України направила офіційне застереження до Енергетичної регіональної митниці з вимогою не допустити будь–яких незаконних дій стосовно обсягів газу, які знаходяться під митним контролем та заявлені у митному режимі як «транзит». «Служба безпеки наголошує, що під час будь–яких операцій стосовно цих обсягів газу в обов’язковому порядку мають бути присутніми співробітники спеціального підрозділу СБУ з боротьби з корупцією та організованою злочинністю для недопущення будь–яких дій, що завдають шкоди національним інтересам держави», — повідомляє прес–служба СБУ.

«Зелені» «Нескорені»

На дострокових виборах до Тернопільської обласної ради зареєстровано Блок Народної самооборони «Нескорені», в якому об’єдналися осередки партії «Вперед, Україно!» та Партії зелених України. Як повідомляє власкор «УМ» Світлана Мичко, його виборчий список із двадцяти осіб очолили відповідно лідери названих партій — відомий поет–пісняр і публіцист Олександр Смик та еколог із двадцятирічним стажем Володимир Видайко.

Яценюк — на «Фронті», а не в тилу

Екс–Голова Верховної Ра­ди, лідер громадської організації «Фронт змін» Арсеній Яценюк не форсує створення нової партії. «Поки що ми заснували шість регіональних осередків. Можна було б заснувати відразу 26. Але тоді це був би не «Фронт змін», а тил. Тил без змін, причому, — сказав Яценюк під час інтернет–конференції. — Спочатку треба зібрати людей, а вже потім — будувати партію, а не політичний проект». За словами екс–спікера, на формування організаційної структури «Фронту змін» потрібно ще три місяці.