Між сестрами виникло розходження...

27.01.2009
Між сестрами виникло розходження...

Як Олена Бондаренко не вмовляла свою ракетку врятувати — переграти росіянку Кузнєцову та їй не допомогла. (Фото Рейтер.)

Четверте коло «Аустреліен оупен» могло стати історичним для українського тенісу. Перш за все, вихід до 1/8 фіналу для двох представниць України став би їхнім найкращим досягненням на турнірах серії «Великого шолому». А по друге, у випадку виграшу в третьому раунді сітка змагань у наступному матчі звела б сестер Бондаренко між собою. На жаль, ані рекорду, ані видовищного неординарного протистояння дві уродженки Кривого Рогу нам не подарували. Наче змовившись, вилетіли з турніру обидві.

 

Місце зустрічі змінити можна

У суботу зранку за київським часом Олені (31–й номер посіву) протистояла росіянка Світлана Кузнєцова (8). Попри доволі високу різницю в рейтингу (23–річна москвичка наразі є другою в табелі про ранги WTA), матч пройшов у запеклій боротьбі. Перший сет українка програла лише на тай–брейку, та й то у додаткових розіграшах — 6:7 (7:9). У другій партії Кузнєцова, відчувши, що легкою перемога не вийде, дотиснула суперницю на класі — 6:4.

Наймолодша з трьох сестер Бондаренко, Катерина, не змогла вчинити серйозного спротиву китаянці Джі Женг (22) — 2:6, 2:6. Воно й не дивно, адже 25–річна представниця Піднебесної останнім часом помітно прогресує. До цього року на кортах «Мельбурн–парку» Женг незмінно вибувала з боротьби в першому ж колі, а тепер дійшла аж до четвертого, де її зупинила Кузнєцова.

У жінок на цей момент уже повністю визначилися чвертьфінальні пари, в кожній з яких присутня росіянка: Бартолі (Франція, 16) — Звонарьова (Росія, 7), Сафіна (Росія, 3) — Докич (Австралія), Суарес–Наварро (Іспанія) — Дементьєва (Росія, 4), Кузнєцова (Росія, 8) — С. Уїльямс (США, 2).

Жертвами менш відомих, але амбітних тенісисток стали дві сильні сербки. Єлена Янкович (1) у двох сетах програла Маріон Бартолі, а Ана Іванович (5) — 19–річній росіянці Алісі Клейбановій (29). Клейбанова у свою чергу пізніше поступилася Докич.

Надаль летить далі

У чоловіків сенсацій небагато, хоча фаворитам і доводиться докладати максимум зусиль. Швейцарець Роже Федерер (2), лише програвши два сети чеху Томашу Бердиху (20), спромігся переломити хід двобою — виграв три наступні партії й забезпечив собі місце в чвертьфіналі. О пів на третю ночі за місцевим часом (!) змусив капітулювати бурхливого кіпріота Маркоса Багдатіса серб Новак Джокович (3) — 6:1, 7:6, 6:7, 6:2. А от сучасний король, Рафаель Надаль, справно долає своїх опонентів у трьох партіях.

Учора зранку в 1/8 фіналу постраждав четвертий номер посіву — шотландець Енді Мюррей. Але програв він не аби– кому, а теж сіяному іспанцеві Фернандо Вердаско (14), — 6:2, 1:6, 6:1, 3:6, 4:6...

Остання пішла

Останньою ж з українок залишила Зелений континент Ольга Савчук, яка виступала лише в парному розряді. У другому колі донеччанка разом із росіянкою Вірою Душевіною поступилися японсько–словацькому дуету Сугіяма/Гантухова — 4:6, 1:6.