НОВИНИ ПЛЮС

24.01.2009

Пояснення для місії МВФ

Президент Віктор Ющенко обговорив із представниками місії Міжнародного валютного фонду темпи економічної та фінансової стабілізації, а також виконання зобов’язань, які Україна взяла на себе під час отримання кредиту від МВФ. Глава держави відзначив, що НБУ вживає заходів щодо стабілізації валютного ринку — підтримує достатню ліквідність банківської системи, забезпечення проведення валютних аукціонів, завершення діагностичного обстеження найбільших системних банків тощо. Ющенко поінформував представників МВФ, що уряд затвердив порядок участі держави у капіталізації банків, а НБУ — спеціальний порядок здійснення заходів щодо фінансового оздоровлення банків. «Ми докладали усіх зусиль для виконання визначених у меморандумі [з МВФ] напрямів досягнення макро­економічних цілей та податково–бюджетної політики», — відзначив Президент.

Він окреслив і труднощі на шляху стабілізації: «газовий конфлікт», проблемні місця в бюджеті, політична боротьба.

План за податковими зборами не виконується

Державна податкова адміністрація звернулася до Міністерства фінансів та уряду щодо необхідності зменшення плану надходжень до держбюджету, розписаного для податківців на 2009 рік. Норми розрахунку надходжень до державного бюджету були визначені непропорційно, заявив на прес–конференції заступник голови ДПА Олександр Буханевич. За оцінками ДПАУ, недонадходження до держбюджету в 2009 році можуть становити близько 3,5 млрд. грн., переказує агенція УНІАН.

Тимошенко відмовилася зустрічатися з Фірташем на його каналі

Юлія Тимошенко принципово відмовилася брати участь у програмі «Свобода на «Інтері», яка мала відбутися вчора ввечері. «Після всіх своїх дій Фірташ мусить дискутувати не у прямому ефірі з Прем’єр–міністром, а зі слідчим у Генеральній прокуратурі», — пояснює прес–служба уряду. Нагадуючи, що пан Фірташ є власником каналу «Інтер», Кабмін обґрунтовує позицію Тимошенко: «Прем’єр–міністр України вважає для себе та для своїх прихильників неприпустимим брати участь у політичному фарсі під виглядом ток–шоу».