«Малина» достигає

24.01.2009
«Малина» достигає

Фільм «Секс–гуру»: танці Джессіку Альбу згубили?

Комедія актора та режисера Майка Майєрса «Секс–гуру» лідирує за кількістю номінацій на здобуття «Золотих малин» — американських антинагород найгіршим фільмам останнього року. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, стрічка Майєрса названа в семи категоріях. «Золотою малиною» можуть бути відзначені не лише режисерські зусилля Майєрса, а й акторська гра. І це — про зірку, відому за ролями шпигуна Остіна Пауера та озвучуванням Шрека. Партнери Майєрса по «Секс–гуру» — Джессіка Альба, сер Бен Кінгслі та Верн Тройєр — також мають шанси отримати відзнаку ганьби за участь у цій стрічці.

Серед інших номінантів, які з’явилися в провальних фільмах, фігурують прізвища таких відомих акторів, як Камерон Діас, Марк Уолберг та Аль Пачіно.

Серед акторок найбільше «малини» зібрала Періс Хілтон. За роль у стрічці «Кралечка і потвора» вона отримала дві номінації та ще одну — за роль друго плану в мюзиклі «Репо! Генетична опера».

На одну менше в коміка Едді Мерфі — за роль у фільмі «Знайомтеся: Дейв». Мерфі є майже постійним номінантом «Золотої малини» за свої недолугі комедії. Минулого року він отримав три такі нагороди.

Хоч це трохи дивно, а четвертий фільм про пригоди Індіани Джонса також має нагоду «скуштувати» «Малини» — він значиться в номінації для найгірших сіквелів.

 

 

ДОВІДКА «УМ»

Сатиричну нагороду «Золота малина» вигадав у 1981 році голлівудський сценарист та публіцист Джон Уїлсон. Від того часу номінантів та переможців визначають голосуванням 687 членів Фонду «Золота малина». Воно проводиться в 45 штатах США та 19 зарубіжних країнах. Лауреатів «Золотих малин» називають за добу до лауреатів «Оскарів».