Обама в моїх піснях

24.01.2009
Обама в моїх піснях

Барак Обама з дружиною Мішель.

«Обамаманія» крокує по планеті. Виборча кампанія першого темношкірого президента США стала темою нового мюзиклу, який показуватимуть на сцені невеликого лондонського театру Hen and Chickens («Курка і курчата») з 3 по 21 березня. Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», автором сценарію, музики та текстів пісень у виставі під назвою «Обама в моїх думках» (назва явно запозичена у славетної пісні негритянського співака Рея Чарльза «Джорджия в моїх думках») є американець Тедді Хейз, який останні 13 років мешкає в Лондоні. Досі він був відомий як автор кримінальних романів та як кінорежисер. Також він поставив у Лондоні мюзикл за романом Чарльза Діккенса «Великі сподівання».

Автор описує сюжет свого нового твору як жартівливу божевільну історію, події якої розгортаються у виборчому штабі Барака Обами. Стосовно музичного оформлення, то пісні виконуються у стилях джаз, поп, госпел, рок та соул і навіть танго, тобто в улюблених музичних жанрах самого Обами. На сайті www.theobamamusical.com уже можна прослухати провідну музичну тему мюзиклу у виконанні славетної соул та ритм–енд–блюз співачки Рубі Тернер.

Цікаво, що постановникам мюзиклу навіть не довелося шукати актора, схожого на нового президента США, оскільки... Обама взагалі не з’являється на сцені серед 11 персонажів вистави. «Ніхто не може втілитися в роль Обами, оскільки він є єдиним і неповторним у своєму роді», — пояснює автор мюзиклу.

Лондонська вистава не буде піонерською, оскільки на батьківщині батька Барака Обами — в Кенії — вже поставлено мюзикл, присвячений 44–му президенту США.