Корейський привид

24.01.2009

Чергові змагання найкращих «стріляючих лижників» планети позавчора відкрилися на трасі поблизу італійських містечок Антхольц і Антерсельва. Шостий етап Кубка світу для українців — генеральна репетиція, адже ні для кого не секрет, що пріоритетом для «синьо–жовтих» є чемпіонат світу, який у лютому прийматиме Корея. За успішні ж виступи на інших стартах держава похвалить, але ні премій, ні інших відзнак не вручить.

Першими на дистанцію вийшли «ганятися» в спринті дівчата. Наші тренери вирішили поберегти сили сестер Семеренко й на трасу їх не випустили. А от лідеру збірної, Оксані Хвостенко, яка через проблеми зі здоров’ям пропустила попередній етап у Рупольдингу, змагальна практика була вкрай потрібна. Наслідки хвороби не могли не датися взнаки — навіть закривши всі мішені, чернігівка фінішувала за межею десятки найкращих, хоча після другого вогневого рубежу показувала четвертий час.

Так само не варто було очікувати великих звершень і від Оксани Яковлєвої — сумчанка взагалі вперше в сезоні приїхала на Кубок світу. Срібна призерка чемпіонату світу–2008 в естафеті півроку лікувалася й відновлювалася, але, зрозуміло, що відмінну фізичну форму набрати не змогла. Тож, скоріше за все, в естафетній гонці на світовому форумі побіжить не вона, а Олена Підгрушна. Не дала приводу розраховувати на неї й екс–білоруска Лілія Вайгіна–Єфремова, яка припустилася двох промахів на стрільбі з положення лежачи й трьох — у «стійці».

А перемогу вперше в сезоні на Кубку світу здобула Тора Бергер. Навіть одне коло штрафу не вплинуло на підсумковий тріумф швидкої норвежки. І знову в центрі уваги опинилася білоруска Дар’я Домрачова — нещодавно молода біатлоністка «потішила» публіку стрільбою стоячи, коли треба було лягати, тепер же потрапляє в призери на другому етапі поспіль.

 

ТАБЛО

Кубок світу. 6–й етап (Антхольц–Антерсельва)

Жінки. Спринт (7,5 км). 1. Бергер (Норвегія) — 21 хв. 25,5 сек. (1 промах). 2. Домрачова (Білорусь) — +8,1 (1). 3. Вільгельм (Німеччина) — +20,7 (1)... 11. Хвостенко — +45,2 (0)... 78. Яковлєва — +3.29,7 (1)... 81. Єфремова (всі — Україна) — +3.32,6 (5)...