Триразова домінанта

24.01.2009
Триразова домінанта

Італієць Контесті сенсаційно здобув «срібло». (Фото Рейтер.)

Позавчора пізно ввечері на континентальному форумі в Гельсінкі другий комплект медалей розіграли чоловіки. У суддів не викликала сумнівів перевага над конкурентами француза Брайана Жубера. Вигравши й коротку, й довільну програми, 24–річний спортсмен отримав третій титул короля Європи — як і днем раніше німецька пара Савченко/Шолкови.

А от інших призерів побачити на п’єдесталі мало хто очікував. Італієць Самуель Контесті лише вдруге брав участь у першості Старого світу, і то після чотирирічної перерви. Посівши «бронзову» сходинку в обох прокатах, у підсумку він піднявся на другу позицію, оскільки його конкуренти забагато помилялися.

Минулорічний чемпіон Єв­ропи, чех Томаш Вернер, із другого місця з’їхав аж на шосте. Переможець довільної програми, француз Яннік Понсеро, опинився лише четвертим, оскільки провалив стартовий прокат (був дев’ятим). Набравши в обох програмах четверту суму балів, бельгієць Кевін ван дер Перрен через згадані ґанджі суперників заволодів бронзовою нагородою.

Киянин Антон Ковалевський після 13–ї позиції в короткому виступі багато грішив у довільному (20–та оцінка). Нинішнє підсумкове 19–те місце Антона є помітним кроком назад у порівнянні з 13–м минулорічним.