Армані без штанів

22.01.2009

Тиждень чоловічої моди, який щойно завершився у Мілані, виявився скандальним. Цього разу увагу преси привернули не проблеми занадто худих моделей (усе–таки для чоловіків–манекенників ця тема менш актуальна), а сварка між метрами — Джорджіо Армані та Доменіко Дольче і Стефано Габбаною. Улюблений дизайнер нашого Андрія Шевченка звинуватив дует своїх колег у тому, що Дольче і Габбана поцупили в нього... штани. Армані ствер­джує, що саме він вигадав модель стьобаних шовкових брюк, яку продемонстрували у новій колекції й Доменіко та Стефано. Більше того, оскільки показ колекції D&G проходив 17 січня, на початку Міланського тижня моди, саме під цією маркою штани вперше показали глядачам. Адже модний дім «Армані» «виставлявся» на день пізніше.

74–річний кутюр’є назвав парочку плагіаторами і зневажливо заявив журналістам: «Дольче і Габбана зараз наслідують, але потім вони навчаться (працювати самостійно)».

Здавалося б, для дуету визнаних дизайнерів, які ще з показу своєї першої колекції у 1982 році заслужили любов і повагу модників та критиків, це неабияка образа. Але солодку парочку буркотіння старого Джорджіо мало схвилювало. «Нам і справді є чому повчитися, але вже точно не в Армані», — заявили 50–річний Доменіко і його 46–річний партнер. Мовляв, творчість міланського ветерана їх ніколи не надихала, і взагалі, вони вже «дуже давно перестали дивитися його покази». «Ми маємо свій стиль, який знають у світі, — нагадують Дольче і Габбана. — А щодо наслідування... Великий Пікассо казав, що копіювання інших неминуче. Але копіювання себе призводить до творчого безпліддя».