ХРОНІКА

22.01.2009

Теніс

Повним фіаско завершилися вчора матчі відкритого чемпіонату Австралії для представників України в парному розряді. Переможниці минулорічного турніру, сестри Бондаренко (4–й номер посіву), в першому ж поєдинку несподівано програли аргентинсько–італійському дуету Дулко/Вінчі — 2:6, 5:7. А киянка Марія Коритцева разом з Ярославою Шведовою з Казахстану поступилися американкам Спірз і Копс–Джонс — 6:7, 2:6.

У чоловіків наш Сергій Стаховський разом із росіянином Ігорем Андреєвим не встояли перед парою Парротт/Полашек (США/Словаччина, 15) — 3:6, 4:6.

Футбол

Кубок Співдружності (Москва). Група С. 3–й тур. «Регар–ТадАЗ» (Таджикистан) — «Шахтар–3» (Україна) — 4:1 (Насібулін), «Шериф» (Молдова) — «Левадія» (Естонія) — 0:0.

Підсумкове становище: «Шериф» — 7, «Регар–ТадАЗ» — 4, «Шахтар» — 3, «Левадія» — 2.

Третій склад донеччан не пробився до чвертьфіналу.

* * *

Контрольні матчі. «Таврія» — «Харків» — 4:0, «Лас–Пальмас» (Іспанія) — «Шахтар» — 1:0.

Попри поразку, «Шахтар» виграв турнір в Іспанії й отримав Кубок Маспаломаса.

* * *

Англія. Кубок ліги. Півфінал (повторний матч). «МЮ» — «Дербі Каунті» — 4:2 (перша гра — 0:1).

Баскетбол

Українська суперліга. Матчі 16–го туру. «Київ» — «Миколаїв» — 91:60, «Донецьк» — «Сумихімпром» — 98:88.

Бокс

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко визначився з місцем майбутнього двобою. Битися з кубинцем Хуаном Карлосом Гомесом 21 березня українець буде в Штутгарті.

* * *

Підходить до завершення епопея із врученням українцю Василю Ломаченку Кубка Вала Баркера — призу найкращому боксеру Олімпійських ігор 2008 року. Нагадаємо, що на грудневому Кубку світу в Москві, де Ломаченко не змагався через травму, трофей йому не віддали. Пояснили це тим, що приз перебував на ремонті. Тепер же очікується, що наш чемпіон Європи нарешті отримає кубок 28 січня в Києві.

Плавання

Новим головним тренером збірної України став Сергій Бондар, який замінив на цій посаді Івана Сівака. Найвідомішою вихованкою Бондара є чемпіонка Європи й призерка світового форуму Ганна Хлістунова. Попередньому наставникові закидали провальний виступ на Олімпіаді–2008, де наші плавці не завоювали жодної медалі.