Що дубль, що основа…

17.01.2009
Що дубль, що основа…

Легендарний німецький футболіст і тренер Франц Бекенбауер долучився до срібного успіху своїх співвітчизників-біатлоністів. (Фото Рейтер.)

Від нашої чоловічої естафетної команди в Рупольдингу не варто було чекати якихось здобутків. Цікавим був сам результат резервістів, адже тренери збірної вирішили дати відпочити основному складу. Наші передові сили зараз в Італії готуються до наступного етапу Кубка й лютневого чемпіонату світу. Саме тому на німецьку трасу позавчора вийшла своєрідна «Україна2».

 

Біжать як можуть

Якщо Олександра Біланенка та його тезку Батюка ми вже бачили на трасах Остерсунда, Хохфільцена й Обергофа, то Олексій Коробейников і Антон Юнак цієї зими змагалися лише в нижчому за рангом Кубку ІБУ. Для 23річного сумчанина Юнака позавчорашня гонка взагалі стала дебютом на подібному рівні.

Приємно, що Біланенко й Коробейников, які бігли на перших двох відрізках, відстрілялися «чисто». Причому Олексій закрив мішені найшвидше серед усіх спортсменів другого етапу. Підвела швидкість, тому перша й друга зміни принесли нам, відповідно, лише 11те та 10те місця.

Результати дебютанта Юнака дещо погіршили загальне становище українців. І якщо стріляв Антон доволі непогано — всього один додатковий патрон у положенні лежачи, то темп бігу був справді «юнацького» рівня. Естафету Батюку він передав 15м.

А «замикаючий» нашого квартету своєю влучністю, схоже, вирішив «урівноважити» всі снайперські здобутки трьох попередніх спортсменів — на рубежах Батюк «намазав» за цілу команду. У двох положеннях він використав усі три додаткові патрони. І якщо в стійці йому вдалося вразити всі мішені, то після стрільби лежачи українець пробіг додаткове штрафне коло.

Фінішували наші біатлоністи 16ми поміж 22 командучасниць. Розглядати цей результат можна порізному. Здобуток невисокий, але якщо згадати 14ту позицію основного складу в аналогічній дисципліні на попередньому етапі, то й сприйняття позавчорашньої гонки стає дещо інакшим. У будьякому випадку, наші резервісти отримали гарний досвід змагання на найвищому рівні, який обов’язково стане їм у пригоді.

Здаємо позиції

Перемогли ж у Рупольдингу норвежці, які захопили лідерство ще на старті й перебували на першому місці аж до самого фінішу. «Останнім часом ми готувалися саме до цієї дисципліни. Думаю, що й на чемпіонаті світу виступимо не гірше», — Александр Ус, один із норвезьких естафетників, уже має амбіційні плани стосовно майбутніх стартів.

Дещо дивує сьоме підсумкове місце збірної Росії, що відстала від лідера більш ніж на дві хвилини. Російські тренери в останній перед чемпіонатом світу естафетній гонці вирішили виступити бойовим складом. Можливо, саме втома завадила лідерам наших північно­східних сусідів показати свої справжні сили, адже стріляли росіяни влучно.

У підсумку, німецький результат української збірної призвів до того, що в Кубку націй чоловіча команда опустилася ще на одну позицію — тепер вона сьома. В естафетному заліку «синьо­жовті» посідають також сьо­ме місце.

 

ТАБЛО

Кубок світу. 5й етап (Рупольдинг)

Чоловіки. Естафета (4х7,5 км).
1. Норвегія — 1 год. 24 хв. 54 сек.
(0 штрафних кіл+5 додаткових патронів). 2. Німеччина — +1.20,2 (0+10). 3. Австрія — +1.43,1 (0+13)... 16. Україна — +6.17,1 (1+7)...