Потрібні «весільні солдати»

14.01.2009

Вираз «весільний генерал» відомий віддавна. Це поважна особа, яка своєю присутністю серед звичайних весільних гостей додасть весіллю значення. Вираз «весільні солдати» можливо, приживеться після випадку, про який розповідає Бі–Бі–Сі.

Українка, котра виходить заміж за мешканця Великої Британії в Лондоні, розмістила в інтернеті оголошення знайти гідних гостей для свого весілля. Річ у тім, що на весілля прийдуть багато родичів та знайомих із боку нареченого, але більшість рідних молодої не зможуть прибути з України з огляду на ціну подорожі та візові проблеми.

«Буде загалом близько 150 гостей, але з моїх — лише мама та тато», — йдеться в оголошенні, розміщеному на популярному сайті Gumtree. Відтак дівчина, чиє ім’я та прізвище не називають, вирішила заповнити свою половину церкви тими, хто надішле їй відповідну заявку з фотографією та коротким описом своєї особи. Всього дівчині потрібно знайти 30 гостей. В обмін на участь у шлюбній церемонії всіх їх запросять на урочисту вечірку з пригощенням.

Представник сайту Gumtree Тріша Рутледж підтримує ідею української нареченої і розуміє мотиви, які рухали нею. «Чудово, що вони знаходять нові способи заповнити місця, надаючи при цьо­му деяким щасливчикам шанс безкоштовно сходити на весілля. Хто знає, з ким ви можете там зустрітися!» — додає вона.