Хто тут злодій?

Хто тут злодій?

«Газ із Росії таки не надходить!», — пізньої ночі з неділі на понеділок підтвердив журналістам керівник першої групи експертів Єврокомісії Геральд Лінке (Німеччина). Експерти, делеговані Брюсселем, працюють в Україні та намагаються виконувати свою місію в Росії без вихідних — в екстреному режимі. На газовимірній станції Писарівка (Воронезька область РФ), як виявилося, їх не чекали — начальник станції повідомив групі, до складу якої входять також українські та російські акредитовані фахівці, що він не отримав дозволу від «Газпрому». Утім побачити вузол вимірювання газу експертам таки вдалося. На ньому — повний нуль. Усупереч офіційним заявам цього ж «Газпрому»...
Нині група з нетерпінням очікує російських віз, аби на місці з’ясувати, яка ситуація на інших двох станціях зі східного боку — Сохранівка та Валуйки. А вчора вранці до роботи у західному та південному регіонах України (Дроздовичі, Ужгород, Берегово, Теково, Орлівка) взялася друга інтернаціональна група експертів. У полі їхнього зору — як і в яких обсягах газ покидає українську територію, прямуючи на захід. У Києві експерти мають доступ до головного диспетчерського пункту «Нафтогазу України».

Газ «перекрила» Тимошенко?

Газ «перекрила» Тимошенко?

Як відомо з історії, найлегше завоювати ту державу, в якій немає єдності. Тому, здавалося б, у часи війни — поки що, на щастя, тільки газової — Україна, всупереч усім внутрішнім суперечкам і сваркам, має принаймні продемонструвати свою здатність об’єднуватися перед зовнішньою загрозою. Але не складається. Недовго «маленькі українці» тішилися з того, що президентські і прем’єрські сили знову об’єдналися у боротьбі за національні інтереси з «Газпромом». Першою в атаку — нібито на упередження — пішла Банкова.

Всі статті рубрики